Efterår er æbletid, og I kan selv lave de fineste kandiserede æbler. Det er let, og børnene kan være med til at pynte æblerne med deres yndlingsdrys. Men husk, at selve arbejdet med det kogende sukker kun er for voksne.
Inden I går i gang
Allerførst skal I selvfølgelig have nogle æbler. Måske har I selv æbler i haven, som kan bruges. Ellers er det dejligt at lave en udflugt til en æbleplantage, hvor man selv kan plukke de æbler, man skal bruge.
I skal også bruge pinde til at stikke i æblerne. Dem kan I enten finde selv finde ude i haven eller i skoven, eller I kan købe pinde til slikkepinde, som sælges i hobbyforretninger.
Når æblerne er kandiseret, kan de pyntes. Der er flere muligheder. Den klassiske pynt er kokosmel, men man kan også bruge hakkede mandler eller mange børns favorit; krymmel.
Beregn et æble pr. person. Røde æbler giver det smukkeste resultat, men det vigtigste er, at æblerne er sprøde og saftige. Portionen her rækker til ca. 5 æbler. Skal du lave flere, ganger du op, så der er tilstrækkeligt med sukkermasse. Du kan tilsætte rød frugtfarve til sukkermassen, hvis du vil have æblerne meget røde, men resultatet bliver også fint uden, hvis æblerne ellers er røde.