feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Gode historier på Danmarksrejsen.dk _

Vi har samlet gode, sjove - og uhyggelige - historier fra hele Danmark. Se afsnittet 'Den gode historie' på de enkelte naturperler - der finder du dem. Lige her kan du læse den uhyggelige historie om røveren Jens Langkniv og fortællingen om de tre sorte mænd fra Bulbjerg.

 

De tre sorte mænd_

I gamle dage vrimlede Danmark med underjordiske, gengangere, trolde og andet godtfolk. Nogle af dem gjorde ikke mennesker noget ondt, så længe de fik lov at være i fred.

Men andre, som for eksempel de tre, sorte mænd ved Bovbjerg i Thy, skulle man ikke ønske sig at møde. De spåede død og vanskæbne for den uheldige, der mødte dem. De huserer forresten stadig deroppe, så vær varsom med, hvem du møder på de kanter.

Læs om de tre, sorte mænd her

Top

Historien om Jens Langkniv_

Du kan også læse en lang historie om den berygtede røver Jens Langkniv, som levede på Viborg-egnen for mange år siden. Var han en slags dansk Robin Hood eller en gemen røver?

Det kan du læse et bud på i historien om ham her. I fortællingen rejser drengen Jens tilbage i tiden og møder Jens Langkniv og pigen Boel. Historien har 4 kapitler. Du kan vælge, om du vil læse den i en let eller en lidt sværere udgave.

Læs historien om Jens Langkniv her - du kommer til www.frilæsning.dk

 

Top

De underjordiske_

På øen Fur i Limfjorden boede de underjordiske. Dem skulle man helst holde sig på god fod med.

Men selv om menneskerne forsøgte ikke at genere dem, var det ikke altid, at de underjordiske holdt sig fra at bortføre eller dræbe mennesker.

Bjergmanden på Fur, som du kan læse om i afsnittet om Fur, var ikke til at spøge med. Han bortførte kvinder på øen og holdt dem fanget i årevis.

Du kan læse historien om Bjergmanden fra Fur her

Top

Molbo-historierne_

På Mols bor molboerne, og de har ry for ikke at være alt for godt begavet. Der er masser af sjove historier om deres dumme påhit, og en af dem kan du læse her: Nationalpark Mols Bjerge.

Molboerne var bange for at blive bestjålet, og derfor besluttede de sig for at redde deres kæreste eje – en kirkeklokke.

Det lykkedes dem at få klokken ned fra kirketårnet, og de blev enige om, at det bedste sted at gemme den var på bunden af havet. Molboerne slæbte klokken ned i en stor båd, sejlede langt ud på søen og kastede den i vandet.

Men da de havde gjort det, begyndte de at spekulere på, hvordan de skulle finde den igen. Efter nogle grublerier sagde den klogeste af dem: ”Vi laver da et mærke, hvor vi har efterladt kirkeklokken.” Han fandt sin kniv frem af lommen, skar et dybt mærke i siden af båden, og så sejlede de alle sammen glade tilbage til fastlandet.

Tror du, de nogensinde fandt klokken igen?

Top