feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde
Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Bornholm - Praktisk info_ _

 

Fikspunkter

Danmarksrejsens fikspunkter er de steder på rejsen, hvor man får det bedste indtryk af naturperlerne. For hver naturperle er der valgt et eller to steder, som man bør besøge. Man kan finde frem til fikspunkterne på flere måder.

Papirkort - find stedet på kortet og kør derhen.
Smartphone eller gps til bilen. Skriv koordinaterne i søgefeltet på kortet - så får du vist vej.
Klik på koordinaterne herunder - så bliver stederne vist på et kort.

På Bornholm er to fikspunkter valgt ud. Hammerknuden og Dueodde klitter med strand. De to fikspunkter og ikke mindst turene dertil, viser den meget store forskellighed, der er i landskaberne på Bornholm. Nordbornholm er bakket og præget af klipper, mens den sydlige del af Bornholm er meget flad med dejlige sandstrande.

Fikspunktet ved Dueodde ligger ude i klitterne. Gå fra parkeringspladsen og ad stien mod klitterne og stranden. Det er tilladt at gå rundt i klitterne. Tag evt. en tur op i fyrtårnet, hvor der er en fremragende udsigt i klart vejr.

Dueodde: 54.99367 / 15.07729

Ved Hammerknuden er der flere parkeringspladser, hvorfra man kan enten kan tage turen ad stien rundt om Hammerknuden eller tage en tur på de mange trampestier, der er spredt ud over det store 'bjerg'.

Hammeren: 55.29192 / 14.77574

Husk, at du også kan registrere dit besøg på din smartphone. Søg 'Danmarksrejsen' på din Iphone eller Androidtelefon.

 

De bedste links til info om Bornholm

På Naturstyrelsens hjemmeside kan man læse mere om naturen på Bornholm:

www.naturstyrelsen.dk

 

Naturen på Bornholm har også sin egen hjemmeside her:

http://Bornholmsnatur.dk

 

Visitbornholms site har info om næsten alt:

www.visitdenmark.com

 

Bornholms Middelaldercenter. Her kan du skyde med bue, få en rundvisning af dukker, lege lege som i middelalderen og i det hele taget blive klogere på middelalderens mennesker og tid. Der er særlige arrangementer i ferier:
www.bornholmsmiddelaldercenter.dk

Bornholms Middelaldercenter
Stangevej 1, Østerlars
3760 Gudhjem
+45 56 49 83 19

 

Vandretursfoldere med kort findes her:

Hammeren

Rø plantage

Almindingen

 

Der går turbåde flere steder fra Bornholm:

Bornholm Express
Christiansø
+45 5648 5176
www.bornholmexpress.dk

_