feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Smakkecentret på Strynø
54.90331 / 10.62240

Havnen i Ærøskøbing
54.89146 / 10.41211

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Det Sydfynske Øhav - Friluftsliv_ _

Det Sydfynske Øhav er ideelt til undervandsoplevelser. I kan også tage ud med havkajak eller kysse frøer på tre spændende oplevelsescentre. Kan I lide at vandre, er Øhavsstien en 220 kilometer lang vandrerute, der strækker sig langs det Sydfynske Øhav. Stierne fører forbi et enestående kulturlandskab med smukke naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder.

Smakkecentret på Strynø 

Smakkejollen er et sødygtigt, lille skib. Med lidt kendskab til sejlads eller et duelighedsbevis kræver det kun få timers undervisning, før man kan tage på tur i denne jolle.

Smakkecentret på Strynø tilbyder undervisning i smakkejollesejlads. Man kan også leje en jolle og tage på tur. Kravet for at leje en jolle er, at man viser sine sejlfærdigheder og bærer redningsvest. På centret er der sovesal og teltplads. Teltpladsen ligger lige ned til stranden. Her findes bade- og toiletfaciliteter, køkken og en spisesal. Det er muligt at leje telt og lejrudstyr på centret.

Her kan man læse meget mere om Smakkecentret:

Øhavets Smakkecenter
Strynø Brovej 12
5900 Rudkøbing
http://www.smakkecenter.dk/

_

Havkajakture

Syddansk Turisme og en række lokale klubber og kajakvirksomheder har lavet en havkajakguide. Guiden består af en guidebog og en kortbog. Der er lavet seks ruter af forskellig sværhedsgrad, som man kan følge, eller man kan planlægge sin helt egen rute. Ruterne er som udgangspunkt lagt tæt på land, så kajakroerne kan nyde de smukke og afvekslende kyster. Følger man en rute, er der mulighed for at benytte rastepladser, overnatningssteder og kajakhavne. Ruterne er mellem 35 og 120 kilometer lange. Der er ruter som Helnæs Bugt, Tåsinge rundt og Langeland rundt.

Her er en oversigt over ruterne:
http://www.detsydfynskeoehav.dk/

Havkajakguiden kan købes hos de lokale turistbureauer i Faaborg, Svendborg, Rudkøbing og Ærøskøbing og hos flere udstyrsforhandlere og boghandlere.

_

Kys frøen og kom tættere på naturen

Projekt 'Kys frøen' er et nyt oplevelsestilbud i Det Sydfynske Øhav. Idéen med projektet er at give børnefamilier sjove og lærerige oplevelser i naturen.

Tre oplevelsescentre er tilknyttet Kys-Frøen-projektet: Skovsgaard på Langeland, Trente Mølle Friluftsgård ved Faaborg og Søbygaard på Ærø. Her kan man låne udstyr til oplevelser i naturen, f.eks. GPS til skattejagt, lydoptager til fuglefløjt, gips til afstøbninger med videre. Det er også muligt at låne trækvogne og kurve.
Se mere om Kys Frøen på:
http://www.kys-froen.dk/

_

Vandring

Øhavsstien – 220 kilometer afmærkede ruter

Øhavsstien er en 220 kilometer lang vandrerute, der strækker sig langs det Sydfynske Øhav. Stierne fører forbi et enestående kulturlandskab med smukke naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder. Mange steder langs vandreruten er der udsigt til øhavet med de små øsamfund og et internationalt anerkendt fugleområde. Hele stien er afmærket med pæle og piktogrammer af en vandringsmand. Læs mere her.

Vandreruter på Ærø

Ærø har i alt 50 kilometer afmærkede vandreruter. En del af Øhavstien er den 36 kilometer lange rute, der går fra Marstal over Ærøskøbing og til Søby. Man vandrer fra Marstals havn videre langs kysten over dæmningen ved Gråsten Nor. Derefter ad bakker og snoede veje til Ærøskøbing. Fra Ærøskøbing går man via Borgnæs, Ærø Naturpark og til Søby.

Kortet over ruten kan findes her:
http://www.detsydfynskeoehav.dk/

Find flere ruter på Naturstyrelsens kort på:
www.udinaturen.dk

_

Lystfiskeri

Kysterne rundt langs Det Sydfynske Øhav byder på meget godt fiskeri. Det lave vand er ideelt til fangst af havørred, torsk og fladfisk.

_

Dykning

Det Sydfynske Øhav er ideelt til undervandsoplevelser. Øhavet er et sunket istidslandskab med mange spor efter stenalderbopladser og gamle skibsvrag. Der er et frodigt dyre- og planteliv på det lave, klare vand, hvor man kan gå på opdagelse i de tætte enge af ålegræs og tangbælter med et mylder af liv.

Man kan få information om dykning og snorkling her.

_