feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Skibakken i Hedeland
55.62333 / 12.17246

P-pladsen i klitten ved havnen Hejren
55.59435 / 12.35940

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Hedeland og Køge Bugt Strandpark - Praktisk info_ _

 

Fikspunkter

Danmarksrejsens fikspunkter er de steder på rejsen, hvor man får det bedste indtryk af naturperlerne. For hver naturperle er der valgt et eller to steder, som man bør besøge. Man kan finde frem til fikspunkterne på flere måder.

Papirkort - find stedet på kortet og kør derhen.
Smartphone eller gps til bilen. Skriv koordinaterne i søgefeltet på kortet - så får du vist vej.

Klik på koordinaterne herunder - så bliver stederne vist på et kort.

Fra skibakken i Hedeland får man et godt indtryk af det store område, der har været brugt til udvinding af råstoffer eller på godt dansk, grusgravning. Området er ved at blive retableret, så det igen kan fremstå som et naturområde. Det andet fikspunkt finder du fra havnen Hejren. Gå fra P-pladsen i klitten til havnen, Hejren, hvor du finder Danmarksrejsens fikspunkt for Køge Bugt.

Skibakken i Hedeland: 55.62333 / 12.17246

 P-pladsen i klitten ved havnen Hejren: 55.59435 / 12.35940

Husk, at du også kan registrere dit besøg. Søg 'Danmarksrejsen' på din Iphone eller Androidtelefon.

_

Værd at vide

Turistinformationen i Hundige Havn varetager Køge Bugt Strandpark:

Hundige Havn, Hejren 24, 2670 Greve, Danmark
+45 4390 8618

Turistinformationen i Roskilde varetager Hedeland:

Stændertorvet 1, 4000 Roskilde, Danmark
+45 4631 6565


I den gamle bindingsværkbygning, som ses på billedet her, finder man Køge Turistinformation:

Vestergade 1
4600 Køge
+45 5667 6001

 

Det offentligt ejede selskab I/S Hedeland står for driften af Hedeland og har et informationskontor:

I/S Hedeland

Maglehøjgårdsvej 6A
2640 Hedehusene
+45 4613 6318
hedeland@hedeland.dk

 

Man bør færdes med forsigtighed i Hedeland

Advarsel: Al færdsel i grusgraven sker på eget ansvar. Gå ikke tættere på skrænter eller gravefronterne end 25 meter. Det er forbudt at forsøge at kravle op ad skrænterne eller grusbunkerne.

www.hedeland.dk

Læs mere om Hedelands historie her:

www.geologi.dk

 

Faciliterer ved Køge Bugt Strandpark

Der findes mange parkeringspladser langs Køge Bugt Strandpark.

Fem steder langs stranden er der livreddere i højsæsonen. Der er brusere ved stranden i Brøndby og Ishøj. Strandparken ejer fire kiosker, der ligger ved Lynghuse, Skovhuse, Tanghuse og Gyvelhuse. Ved kioskerne er der opstillet borde og bænke, og der er mulighed for at grille.

Der findes 11 toiletbygninger i strandparken, og de er placeret, så der højst er 300 meter til det nærmeste toilet, hvis man opholder sig på stranden.

Læs mere her:

www.strandparken-kbh.dk

 

Faciliteter ved Ishøj Strand

Ved Ishøj Strand er der for eksempel badebro, legepladser, toiletter og parkeringspladser i nærheden. Stranden er børnevenlig, og der er livredder i sommerperioden. Området er velegnet til windsurfing og kitesurfing.

 

Camping ved strandparken

Tangloppen Camping ligger som en halvø i Køge Bugt Strandpark, og der en del af Ishøj Havn.  Det er muligt at leje både campingvogn og hytter her.

Læs mere her:

www.fdm.dk

_

Bidrag til naturperle Hedeland og Køge Bugt Strandpark