feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde
Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Hindsholm - Friluftsliv_ _

Krumodden Tornen er udlagt som fuglereservat. Det er et af de bedste steder i Danmark at se fugletræk. Gode muligheder for vandre- og cykelture. Flere steder er der rigtig fine bademuligheder, så tag endelig badetøjet med.

Fuglekiggeri

Krumodden Tornen er udlagt som fuglereservat. Det er et af de bedste steder i Danmark at se fugletræk. Her er blandt andet mange ynglende ande- og vadefugle. Det bedste sted at opleve forårets fugletræk er fra Horseklint på østsiden.

_

Vandreture

Parkeringspladserne ved Jøvet eller Brydebjerg er gode som udgangspunkt for vandreture ved Fyns Hoved. Man kan for eksempel gå i en cirkel fra Brydebjerg til Rakkenhald, Baesbanke og videre forbi Røverdalen. Det er den yderste nordvestlige del af Fyns Hoved. Man vandrer i let kuperede græsarealer med små skrænter ned mod vandet.

Turen kan forlænges over Halsen og videre langs strandkanten ved Fælles Strand og Jøvet. Her ligger en del sommerhuse.

Langø Hoved ligger syd for Fyns Hoved på det nordvestlige Hindsholm. Herfra er der en fantastisk udsigt med vand til tre sider. Her er spændende fugle at iagttage især svaler om sommeren. Der er fine bademuligheder, så tag endelig badetøjet med.

Naturstyrelsen har tre anbefalede vandreruter i området. Find dem på:
www.udinaturen.dk

_

Cykelture

Tag cyklen rundt på Hindsholm blandt andet langs nedlagte jernbanespor. De små krogede veje gør også cykelturen til en sjov oplevelse.

_

Primitiv overnatning

Ønsker man at overnatte under åben himmel, er der en dejlig shelterplads med fin udsigt ved Jøvet.
Shelterpladsen på Jøvet er en shelterplads med plads til ca. 6 personer. Ved shelterpladsen findes et bord med bænke og en bålplads med grillrist. Shelterpladsen ligger på toppen af bakken grænsende op til skoven. Fra shelterpladsen er der havudsigt over Tornen.

I sommerhalvåret kan man benytte toilettet nedenfor Jøvet, her kan man også hente vand.

Find pladsens placering på:
www.udinaturen.dk

_