feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde
Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

København - Friluftsliv_ _

Udendørs klatresteder, parker til solbadning og eksamenslæsning, vandski og ponyridning på Vestamager. På en cykel kan man let komme rundt mellem de mange naturområder i København, og samtidig opleve byens puls. Byen er forbundet af grønne cykelruter og flere oplevelsesture. København har det hele.

Naturcenter Vestamager

På Naturcenter Vestamager er der naturekspeditioner, udstillinger om naturen og dyrelivet på Vestamager, balancesti, land art som insektskov og meget mere. Der er også en bålplads i området, og man kan købe brænde, så man kan lave mad over bål. I ferier arrangeres særlige oplevelser for børn. Der er offentlige toiletter, også handicaptoilet, og vandposter på området.

I Friluftshuset kan man bl.a. leje cykler, ladcykler med plads til 3-4 børn, rulleskøjter og andet friluftsudstyr.

Se aktuelle begivenheder i Naturcenter Vestamager her.Naturcenter Vestamager

Granatvej 3-13
2770 Kastrup


Vandreture på Vestamager

Der findes tre afmærkede vandreruter på Vestamager.

De to af ruterne kan tage udgangspunkt ved Naturcenter Vestamager tæt på Vestamager Metrostation. Her fra er der en grøn rute på 8,8 kilometer og en rød rute, der er 3,5 kilometer lang.

En blå rute på 6 kilometer går gennem Pinseskoven. Man kan for eksempel parkere ved Hilversumvej og starte ruten her.

Se ruterne på Naturstyrelsens vandretursfolder:
http://www.naturstyrelsen.dk/

Ponyridning på Vestamager

I området er det også muligt at leje en pony til børnene og opleve naturen i selskab med de hyggelige dyr:
www.frederiksens-isheste.dk

_

Kajaksejlads

Det er en kanon god friluftsoplevelse at ro en tur i Københavns havn. Her kan man mageligt opleve byens travle liv fra søsiden i en havkajak, for derefter at padle ud i Øresund og mærke havluften.

Der er mange udlejere og kursustilbud i København, så der er ingen undskyldning for at blive på land. Her er et udvalg:

Kayak Republic
Børskaj 12 - Knippelsbro
1221 København K
+45 30 49 86 20
http://splash.kayakrepublic.dkKajakbasen
Amager Strand
Amager Strandvej 112
2300 København S
www.kajakbasen.dk

Kajakhotellet
Amager Strandpark
Havkajakvej 8
2300 København S
www.kajakhotellet.dk

_

Klatring

Klatring er blevet meget populært i København de seneste år, og det har medført at der er kommet mange gode udendørs klatresteder i byen. Et af de mest spektakulære er Bananna Park på Nørrebro. Man kan kontakte Nørrebro Klatreklub for information om brug af væggen. Find dem her:
http://www.nkk.dk/

_

Cykling

På en cykel kan man let komme rundt mellem de mange naturområder i København, og samtidig opleve byens puls. Byen er forbundet af grønne cykelruter og flere oplevelsesture.

Det er også nemt at låne en cykel med de københavnske bycykler, der står parkeret flere centrale steder. Man kan finde kort og mange gode turforslag på Københavns Kommunes hjemmeside:
http://www.kk.dk/

_

Amager Strandpark

Amager Strand er Københavns største strand og ligger kun 5 km fra centrum. Der er 4,6 kilometer badekyst langs Amager Strandvej, og rundt om øen. Parken består desuden af 10-øren og 5-øren og en lagune. Stranden giver mulighed for utallige friluftsaktiviteter, der udnytter både sand, vand og vind.

Se meget mere på Amager Strands hjemmeside:
www.amager-strand.dk

_

Vandring på Christiania

Hvis man vil finde ro og ”vild” natur midt i København, skal man gå en tur langs de gamle volde på Christiania. Her finder man en stor artsrigdom af fugle, planter og svampe, og det er let at glemme, at man er midt i en storby. Der er stier rundt i hele det gamle voldanlæg, og der er også mulighed for guidede ture.

Find mere information om naturen og guidede ture på Christianias hjemmeside:
www.christiania.org

eller på:
http://www.christianias-frie-natur.dk/

_

Havnebadene

Der er fine muligheder for at få sig en dukkert i havet midt i København. Byens havnebade byder på rent badevand, livreddere og masser af god stemning.

_

Vandski/Wakeboard

Skal der lidt fart på friluftslivet, var det måske noget med en tur på vandski eller wakeboard. I Copenhagen Cable Park bliver man trukket af kabler, og stedet egner sig derfor rigtig godt både til øvede og begyndere. Det er muligt at leje udstyr og tage begynderkurser i parken.
Se mere her.

_

Parkerne

København har mange grønne oaser, hvor du kan slappe af, solbade, gå tur eller holde picnic. Parkerne er især populære om sommeren, hvor københavnerne nyder de rekreative områder i stort antal. Det er dog mange steder stadig muligt at finde ”vilde” hjørner, hvor man kan undslippe den travle by.

Se en oversigt og beskrivelse af parkerne på Visit Copenhagens hjemmeside:
http://www.visitcopenhagen.dk/

_

Øen Saltholm

Saltholm er en ca. 1600 ha stor ø, beliggende midt i Øresund, ca. 10 km i luftlinie fra Københavns Rådhusplads. Øen er en flad kalkgrund, der hæver sig ca. 1 – 2½ meter over havets overflade. Øen består hovedsageligt af flade strandenge og vandfyldte huller fra kalkbrydning.

Øen har været kendt siden middelalderen, især for brydning af kalk til byggesten. Kalken ligger tæt under overfladen. Visse steder har kalken en beskaffenhed, der gør, at den ligefrem kan udskæres i kvadre, marmorkalk, der har været anvendt til Københavns Slot, mange palæer i København og i Østsjællandske kirker.

Der er offentlig adgang til øen, hvor man bl.a. kan opleve mange sjældne blomster, bl.a. den blå Iris og mange interessante fuglearter, f.eks. dansende brushøns, kobbersnepper, ryler og havørne. Øen er mellemstation for fugletræk, især titusindevis af bramgæs, - sort sol over Øresund!

Øen har sin egen koloni af sæler, der ofte ses hvile og sole sig på stenene ud ved øens sydøstlige ende, Svaneklapperne.

Du kan læse mere om Saltholm her:
www.saltholm.dk

_

Bidrag til naturperle København
http://www.SUPsurfpolo.dk
SUPsurfpolo er den nyeste vandsport som dyrkes tæt på Amager strandpark. Sporten er genial til en polterabend eller et firma event. SUPsurfpolo er en sport som er opfundet af www.SUPsurf.dk sporten kan dyrkes af alle og man bliver hurtigt bidt af at skulle holde balancen og score mål. Se mere på sitet
http://www.SUPsurfpolo.dk
SUPsurfpolo er den nyeste vandsport som dyrkes tæt på Amager strandpark. Sporten er genial til en polterabend eller et firma event. SUPsurfpolo er en sport som er opfundet af www.SUPsurf.dk sporten kan dyrkes af alle og man bliver hurtigt bidt af at skulle holde balancen og score mål. Se mere på sitet
København gemmer på meget natur - Man skal bare opsøge den
Der er selvfølgelig de forskellige parker rundt omkring i byen, f.eks. Valbyparken hvor der er fine vandhuller som man kan fiske efter smådyr i. Der er alt fra vandkalve til haletudser og der er mange af dem. Ofte når man snakker om naturoplevelser i København, så skal man en tur ned under vandoverfladen. Det er også muligt at fange krabber i havnen hvis man finder de rigtige steder. Hvis du har brug for mere info kan du gratis spørge en naturvejleder til råds om aktiviteter man kan lave i naturen med børn i København. https://www.natur-butikken.dk/spoerg-naturvejlederen/