feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Toppen af åsen
55.22174 / 11.77755

Karrebæk Fjord og tidevandsrenden i Karrebæksminde
55.17661 / 11.64847

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Karrebæk Fjord - Friluftsliv_ _

Karrebæk Fjord er som skabt til kano- og kajakture. Skal det være vildt, er der hæsblæsende mountainbikeruter i Fruens Plantage sydøst for Næstved. Passagerne har fået sjove tilnavne af de lokale cykelentusiaster: blandt andet Fruens Kavalergang og det sigende navn Hudafskrabningen.

Kajak og kano

Karrebæk Fjord er en af de mange laguner, som ligger overalt i Danmark. Dette gør området oplagt til en tur i kajak eller kano.

I Fjordhuset i Karrebæksminde kan man for et beskedent beløb låne eller leje kajakker, kanoer og sejlbåde. Der er også mange aktiviteter for både børn og voksne:

Fjordhuset
Enø Kystvej 57
4736 Karrebæksminde
www.naturogfriluftscenter.dk

Man kan også leje både kanoer og kajakker hos:

Kajak-Tilbud.dk
Profilbuen 1
4700 Næstved
http://www.kajak-tilbud.dk/

_

Mountainbike

Åsen indbyder til ture på mountainbike. I Fruens Plantage ved Præstøvej sydøst for Næstved er der stejle skrænter med store udfordringer til både til fysik og teknik. Det er fristende at køre i vild fart gennem Fruens Kavalergang eller ned ad Hudafskrabningen, som de lokale cykelentusiaster har døbt nogle af passagerne.

_

Cykling

Det er også muligt at køre på cykel ad Lagunestien som passerer Karrebæk Fjord. På denne tur får man et rigtig godt indtryk af hele området. Der er ikke mange bakker på Lagunestien, så det er muligt at tage en afslappet cykeltur.

Du kan læse mere om ruten på:
http://sjaellandsleden.dk/

_

Badning

Besøg områdets bedste badestrand, Enø Strand, for at få en dukkert. Stranden er udmærket med Blå Flag, og i sommermånederne tilbyder naturvejlederne strand- og vandaktiviteter fra Fjordhuset.

Læs mere om aktiviteter på stranden på:
http://www.naturogfriluftscenter.dk/

_

Vandreture

Fjorden byder på smukke ture til fods, hvor man kan nyde udsigten og naturen.

_

Bidrag til naturperle Karrebæk Fjord
Find dyr i vandkanten
Det er spændende at soppe rundt i vandkanten ganske tæt på land og finde smådyr. Tag en hvid bakke eller balje med og hæld både sand, sten og vand i, så fangsterne af smådyr kan overleve. Skift vandet ud en gang imellem. Der går ikke lang tid i sommervarmen, før temperaturen bliver så høj, at dyrene har svært ved at overleve.
Find dyr i vandkanten
Det er spændende at soppe rundt i vandkanten ganske tæt på land og finde smådyr. Tag en hvid bakke eller balje med og hæld både sand, sten og vand i, så fangsterne af smådyr kan overleve. Skift vandet ud en gang imellem. Der går ikke lang tid i sommervarmen, før temperaturen bliver så høj, at dyrene har svært ved at overleve.