feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Toppen af åsen
55.22174 / 11.77755

Karrebæk Fjord og tidevandsrenden i Karrebæksminde
55.17661 / 11.64847

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Karrebæk Fjord - Oplevelser_ _

Tag en tur op og ned ad Åsens bjerge. I Fruens Plantage kan man blive udfordret på mange måder, og fra toppen af Åsen er der en flot udsigt over lagunen Karrebæk Fjord. Tag en tur i kano eller kajak -  eller snup en magelig sejltur med turbåden fra Næstved til Karrebæksminde. På Gavnø Slot er der tulipaner og masser af oplevelser for børn.

Gavnø Slot - tulipaner og sørøverlegeplads

Besøg den overdådige slotspark på Gavnø Slot. Parken er især kendt for sin årlige tulipanudstilling, hvor førende danske, engelske og hollandske løgavlere fremviser deres ypperste tulipaner. Der findes flere skulpturer og monumenter i slotsparken, både abstrakte og mere klassiske.

I slotsparkens sydlige ende ligger Sørøverland – en anderledes og flot naturlegeplads med sørøveri som tema. Oplev blandt andet Det Store Sørøverskib, Sørøverlabyrinten, Svævebanen og meget andet. Børnene kan også gå på skattejagt med et sørøverkort i slotsparken, klosterkirken og på slottet. Alle børn kan vælge mellem flotte 'skatte' i præmie. Skattejagten udleveres ved billetsalget.

Her er også en sansehave, en stor dukkesamling, et tropisk sommerfugleland, en smuk rosenhave og en rosenlabyrint.

_

Tursejlads på Karrebæk Fjord

Fra Næstved havn er der i sommerhalvåret dagligt sejlads fra havnen til Gavnø og Karrebæksminde med turbåden Friheden. Der skal bestilles plads. Tlf. 2023 1188 eller på www.hammershipping.dk.

_

Kajak og kano

I Fjordhuset i Karrebæksminde kan man for et beskedent beløb låne eller leje kajakker, kanoer og sejlbåde. Der er også mange aktiviteter for både børn og voksne.

Se mere om mulighederne på Fjordhusets hjemmeside: www.naturogfriluftscenter.dk

Fjordhuset finder du på Enø Kystvej 55, 4736 Karrebæksminde. Tlf.: 22954736

_

Forlystelsespark for børnefamilier

Var det noget at se verdens største slikkepind? Det vil tage en normal person fire år og otte måneder at slikke den i sig – den vejer 1365,9 kilo- så slå et smut forbi BonBon land. Det ligger ved siden af slikfabrikken Bonbon, der har haft succes med markedsføring ved at give produkterne absurde navne som hundeprutter og kloakslam.

BonBon-Land ligger i Holme Olstrup uden for Næstved - på hovedvej 54.

Parken har især kørende forlystelser, da de er de mest populære. Vildsvinet og Vandrotten er nogle af de mest populære forlystelser. Hundeprutte-rutschebanen er især populær hos mindre børn.

_

Havørne

Der er flere steder, hvor man kan være heldig at se havørne. Om vinteren er det især på Vejlø. Kør ud til spidsen af Vejlø og parker på den lille parkeringsplads, der ligger på kanten af skrænten. Gå til højre gennem skoven og stop op før sivene. Herfra er der rigtig god udsigt til havørnene, som ofte sidder i træerne ovre på Gavnø.

Når der er is, kan man være heldig at se de store fugle sidde på isen i nærheden af vågerne. Det er en stor oplevelse at se ørnen jage blishøns. Ørnen kredser i luften over vågerne i isen, som er fyldt med blishøns. Blishønsene bliver bange og dykker for at komme væk. Men havørnen bliver ved med at kredse over vågen, og hver blishønsene kommer op igen, ser de havørnen over sig. De skræmte blishøns bliver ved med at dykke, og til sidste kan de svageste ikke holde til det mere, og de bliver et let bytte for den store havørn. Havørnen kan nu roligt glide ned over den svage blishøne og snuppe den med den ene klo.

Husk kikkerten og hvis det er muligt – et kraftigt teleskop.

_

Mountainbike

Åsen indbyder til ture på mountainbike. I Fruens Plantage ved Præstøvej sydøst for Næstved er der stejle skrænter med store udfordringer til både til fysik og teknik. Det er ikke let at bjerge sig op ad siderne uden at skulle stå af cyklen. Det er fristende at køre i vild fart gennem Fruens Kavalergang eller ned ad Hudafskrabningen, som de lokale cykelentusiaster har døbt nogle af passagerne.

Hvis man ikke er til strabadserne på cykel, er der mange stier i området, som inviterer til gåture – både de hårde og de mere afslappende ture.

Det er også muligt at køre på cykel ad Lagunestien som passerer Karrebæk Fjord. På denne tur får man et rigtig godt indtryk af hele området. Der er ikke mange bakker på Lagunestien, så det er muligt at tage en afslappet cykeltur.

_

Fårebakkerne

Om sommeren kan man gå en tur i Fårebakkerne, som ligger ved gården Fladsågård. Bakkerne indbyder til løbeture eller vandreture for børnene. Om vinteren er det et populært kælkeområde for især mange borgere i Næstved og omegn. Er der sne nok, opstilles også en simpel lift, som man kan benytte mod et mindre beløb.

_

Nisser i skoven

Borgnakkeskoven ligger ved vejen mellem Næstved og Karrebæksminde. Her ligger 10 gravhøje, hvoraf 4 er meget store. Det siges, at der bor nisser i gravhøjene, og at de hjælper bønderne i området. Det er altså gode nisser. Engang var der en nissekone, som bankede på døren til en gård i nærheden. Hun ville gerne have lidt brød, da hendes mand og børn var sultne. Bonden gav hende brødet, og glad var nissekonen. Et par dage senere kom nissekonen tilbage med brødet. Siden da gik det bonden rigtig godt, men nissekonen så han aldrig mere.

Når man går ind i skoven ad skovvejen ned mod Karrebæk Fjord ligger højene på hver side af vejen. Fortsætter man ad vejen til højre helt ud til engene foran fjorden, får man en flot udsigt over den store lagune med den dobbelte kyst. Stedet kaldes Margrethehøj og er et gammelt voldsted. Billedet er taget herfra. Den yderste kyst med Enø ser man til højre på billedet.

_

Vandet skifter retning

Fra kajen i Karrebæksminde kan man følge vandudskiftningen i Karrebæk Fjord. Det er især spændende at se både og skibe sejle igennem den smalle og til tider meget strømfyldte rende, der er mellem kajerne. Broen over havnen går op, når der er større skibe på vej til eller fra Næstved og ellers efter behov. Om sommeren åbner broen hver hele time for sejlskibe og andre mindre både.

På gode sommerdage kan der være ganske mange både, som venter på, at broen går op, så de kan komme igennem. Skipperne må hele tiden holde øje med de andre både samtidig med, at de skal passe på ikke selv at blive grebet af strømmen og ført det forkerte sted hen.

_

Bidrag til naturperle Karrebæk Fjord
Find dyr i vandkanten
Det er spændende at soppe rundt i vandkanten ganske tæt på land og finde smådyr. Tag en hvid bakke eller balje med og hæld både sand, sten og vand i, så fangsterne af smådyr kan overleve. Skift vandet ud en gang imellem. Der går ikke lang tid i sommervarmen, før temperaturen bliver så høj, at dyrene har svært ved at overleve.
Find dyr i vandkanten
Det er spændende at soppe rundt i vandkanten ganske tæt på land og finde smådyr. Tag en hvid bakke eller balje med og hæld både sand, sten og vand i, så fangsterne af smådyr kan overleve. Skift vandet ud en gang imellem. Der går ikke lang tid i sommervarmen, før temperaturen bliver så høj, at dyrene har svært ved at overleve.