feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Klosterheden
56.48630 / 8.35912

Bovbjerg Fyr
56.51324 / 8.12026

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Klosterheden og Bovbjerg - Friluftsliv_ _

Skrænter og frisk vind giver gode muligheder for paragliding. Men ved Bovbjerg kan man næsten det hele: sejle kajak, ride, vandre, cykle og fiske - og bade, selvfølgelig. I Klosterheden findes en af Danmarks bedste mountainbikeruter.

Kajak

Nordvestjylland er et af Danmarks mest spændende områder for havkajakroeren – her findes et varieret udvalg af kajakvand:

Limfjorden ved Lemvig og Struer byder på perfekte forhold for begynderen: Fine strande, gode læforhold og mange muligheder for at opbygge sin erfaring under betryggende forhold. Feks. Gjellerodde og Vinkelhage ved Lemvig eller Humlum nord for Struer.

Den vestlige Limfjord er fyldt med gode turmuligheder, f.eks. rundt om Jegindø eller Venø – eller den naturskønne stækning mellem Lemvig og Remmerstrand.

Thybørøn kanal og Nordsøen byder på ultimative kajakoplevelser: Strøm, store bølger, sæler, surf -
Hvad enten det er en solnedgang over et spejlblankt hav eller en surftur blandt frådende bølger – Nordsøen er altid en oplevelse; vi har gode adgangsforhold både ved Ferring og Fjaltring; men tænk dig om! Her hersker de store kræfter. Lokalkendskab og erfaring er nødvendig undtagen på de allerbedste dage. (fra vestjysk-kajak.dk)

For guidede ture og mere info besøg:

Vestjysk Kajak
Sønder Dalgårdvej 7
7620 Lemvig
http://www.vestjysk-kajak.dk/

_

Cykling

Området byder på et meget smukt og varieret cykelterræn, hvad enten du er af sted alene eller med familien. Den nationale cykelrute nr. 1 tager dig langs den smukke kyst, og forbi Bovbjerg Fyr. Du kan også følge rute nr. 12 rundt om Limfjorden.

Det er muligt at købe et kort med egnens cykelruter i Lemvig Turistbureau for 25 kr. Her kan du også leje cykler.

Lemvig Turistbureau
Toldbodgade 4
7620 Lemvig
+ 45 97 82 00 77
turist@visitlemvig.dk

Se et digitalt kort over de nationale cykelruter:
http://www.trafikken.dk/

Mountainbike

Naturstyrelsen har kåret Danmarks 10 bedste mountainbikeruter, og en af dem finder du i Klosterheden Plantage.

Det er en spændende og varieret rute, der bringer dig rundt i hele plantagen. Ruten følger dels grusveje (ca. 60%) dels på singletracks (ca. 40%). Der er parkeringsmuligheder flere steder langs ruten, som også kan deles op i mindre delruter efter eget ønske.

Du får mere information om ruten og de andre top-ni ruter her:
www.naturstyrelsen.dk

_

Til fods

Man kan gå en smuk tur langs den brede strand neden for Bovbjerg Klint. Herfra kan man se på havet og de stejle skrænter. Hvis man foretrækker at gå oppe på selve klinten, kan man gå ad det tidligere tipvognsspor fra høfdebyggeriet. Stien langs klinten er en del af Vestkyststien.

Der er 17 afmærkede vandreruter i Klosterheden. Du kan se ruterne på kort her.

_

Overnatning og bålpladser

Der er mange muligheder for at overnatte i det fri ved Klosterheden. Skoven har også et stort udbud af bål- og picnicpladser hvor du kan nyde din medbragte frokost eller aftensmad.

Find alle overnatnings- og bålpladser på:
www.udinaturen.dk

_

Ridning

Der er mange gode grunde til at besøge Bakkers & Bølgers land, hvor landskabet er meget afvekslende og det vil din ridetur og din rideferie også være. Den ene dag i skoven, næste dag langs vandet eller fjorden og tredje dag måske i det smukke og flade område på Gjeller Odde. (fra hestnordvest.dk)

Masser af information, mulighed for leje af heste og opstaldningsmuligheder til din egen hest finder du på:
http://www.hestnordvest.dk/

_

Badning

Skal man en tur på stranden kan man tage Til Ferring strand. Ved Ferring er der flotte brede strande og gode, høje klitter, som kan bruges til læ for vinden. Der er gode bademuligheder, men vær dog opmærksom på den farlige understrøm der er ved Vesterhavet.

Stranden er desuden udmærket med Blåt Flag.

Læs om Blåt Flag og find stranden her:
ww.blaaflag.dk

_

Lystfiskeri

Fra høfderne ved Bovbjerg er der god mulighed for havfiskeri. Her fanges typisk fladfisk, hornfisk, makrel og torsk.

Flynder å ligger syd/sydøst for Lemvig inde i Klosterheden og her er der en fin bestand af ørred, ål, gedde og skalle. Til dette fiskevand kræves et specielt fiskekort. Det kan du købe på turistbureauet.

_

Hang- og paragliding

De stejle skrænter og den friske vind ved Bovbjerg, giver gode muligheder for paragliding. Området er derfor et populært sted for udøvere af sporten. Du kan kontakte Dank Hanggliding og Paragliding Union for mere information.

_