feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Saltsyderi Rønnerne
57.24017 / 10.98972

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Læsø - Friluftsliv_ _

Kom tæt på solbadende sæler, tag på fisketur eller prøv at syde salt som i gamle dage. Læsø har en fantastisk natur, som du ikke må snyde dig selv for at opleve helt tæt på til fods eller på cykel.

Oplev Læsøs natur til fods eller på cykel

Læsø har en fantastisk natur, som du ikke må snyde dig selv for at opleve helt tæt på til fods eller på cykel. Ture, der kan give et godt billede af naturen på Læsø, er: en rundtur i Læsø Klitplantage og langs kysten på nordsiden af øen. Eller en tur langs stranden på landtangen på østsiden af øen.

I Læsø Klitplantage er der spændende ruter afmærkede med vandreture fra 1,5 op til 5 kilometer. Man kan selv finde sig en rute rundt på øen, uanset om man går eller cykler.

Rønnerne ligger som et stort udstrakt naturområde på den sydlige del af Læsø. Her kan man cykle eller gå en tur og sammen med mange fugleentusiaster se på det helt fantastiske fugleliv der findes netop her. Fra Rønnertårnet er der udsigt over det fredede område og god mulighed for at spotte en eller flere sjældne fugle.

Læsø Kommune er med i projektet Rekreative Ruter som er en stor fællesnordisk satsning, der skal styrke vandre- og cykelbaseret turisme på tværs af regions- og landegrænser i Danmark, Norge og Sverige. Projektet er stadig under udarbejdelse, men allerede nu kan du benytte dig hjemmesiden, som du finder ved at følge dette link til de nordjyske ruter:
http://www.nordjylland.friluftsguiden.dk/

På Naturstyrelsens hjemmeside findes folder nr. 43 med kort over otte af vandreturene. Du kan gå en af ruterne eller sætte flere sammen til en længere tur.
http://www.naturstyrelsen.dk/

Der er også mange smukke cykelture på Læsø. Se forslag til cykelruter på kommunens hjemmeside.

Cykeludlejning

Har du ikke din egen cykel med, kan du leje en cykel på øen. Her er et par af udlejerne:

Jarvis Cykler
Vesterø Havnegade 29
Vesterø Havn
9940 Læsø

Læsø Marina Park
Smedievej 16
Østerby Havn
9940 Læsø
www.marinapark.dk

Wilsens Pensionat
Byrum Hovedgade 11
Byrum
9940 Læsø
www.wilsenspensionat.dk

Læsø Camping & Hytteby
Agersigen 18A
Vesterø
9940 Læsø
www.laesoe-camping.dk

Østerby Camping
Campingpladsvej 8
Østerby Havn
9940 Læsø
www.oesterbycamping.dk

Overnatning i det fri

Der findes to overnatningspladser på Birkelunden, som ligger mellem Holtemmen og Klitplantagen. Her er der muldtoilet og rindende vand.

Se kort over pladserne her:
www.udinaturen.dk

_

Ridning

På Læsø har ridning og interessen for heste været stigende de sidste 20 år. I dag er der ca. 300 islandske heste, og ca. 120 heste af andre racer på øen. Det stigende antal islandske heste udvikles af de mange stutterier og hobbyavlere, der tilsammen producerer omkring 50 føl om året. Interessen for ridning er derfor stor, hvilket afspejler sig i Køre- og Rideforeningens mange aktiviteter.

Terrænet på Læsø er særdeles velegnet til ridning. Hvis vejret er dårligt, er Læsø klitplantage med dens varierede beplantning og fine sandstier, det rigtige sted at nyde en ridetur. På sydsiden af Læsø ligger rønnerne, som er ca. 1.800 ha. strandenge delt op af lavvandede floder, som er et unikt område at ride igennem, for at nå ud til stranden mod syd.


Mere information om ridning på Læsø findes i folderen 'Hestene på Læsø'. Heri kan du læse om færdselsreglerne for ridning på Læsø, turforslag, hesteudlejning og meget mere.

Ønsker du at opleve Læsø fra hesteryg, tilbyder Krogbækgård ture på alt fra en time til hele dagen. Der er også kurser for begyndere og ture med hestevogn, hvor kusken fortæller om flora, fauna og livet på øen. Du kan se mere om de forskellige muligheder og reservere ture på:
www.rideferie.dk


_

Golf

Golfklubben Seaside er som den eneste nordjyske golfbane optaget i den prestigefyldte Peugeot Golf Guide. Banen ligger i smukke omgivelser og anses af mange som en af landets bedste baner. Der er mulighed for at spille for både begyndere og øvede.

Læs mere på Seasides hjemmeside:
http://www.laesoe-golfklub.dk/

_

Lystfiskeri

Læsø ligger midt i Kattegat. På øen har fiskeriet altid været en vigtig del af livet. Farvandet omkring øen byder blandt andet på torsk, makrel, havørred og ikke mindst masser af saftige jomfruhummere. De bliver bragt ind til de to fiskerihavne Østerby Havn og Vesterø Havn.

Som besøgende på havnen er der gode muligheder for at fiske fra turbåde og leje fiskegrej. Du kan også fiske fra øens mange strande, men her er det en god ide selv at huske fiskegrejet.

Du kan kontakte Læsø Fritidsfiskerforening gennem kommunens hjemmeside her.

Put and take

Vil du være sikker på at få noget på krogen, kan du besøge Læsø Fiskesø. Søen har en vanddybde på op til 4 meter, og er på 10.000 m2. Der udsættes ørreder og ål, og der findes også flodkrebs i søen. Fiskestænger udlejes, og der kan købes fiskegrej. Der er renseplads, bænke ved søen og mulighed for at købe drikkevarer.
Billetkøb er selvbetjening.

Åbningstid: 13. maj til 1. november, fra solopgang til solnedgang:

Læsø Fiskesø
Nordmarksvej 4
9940 Læsø
Tlf: +45 98 49 80 41
Mobil: +45 61 75 69 54

Ture på havet

Fra Vesterø og Østerby Havn kan man tage på ture med passagerfartøjet Seadog, som sejler ud til sælerne på stenrevet Borfeld. Her kan man se de flotte dyr ligge og sole sig på sten.
Man kan også melde sig til fisketure, hvor der fiskes efter mange af de spændende fisk, der lever i det salte hav omkring Læsø. En torsk, der tungt hiver i fiskestangen eller en flok makreller, der jagter og bider på blinket, er sjovt for hele familien.

Se afgange og priser på:
http://www.seadog.dk/

Vil du selv ud på bølgen blå, kan du leje en båd (14 fods jolle m/6 HK´s motor) og opleve Læsø fra søsiden. Du kan kontakte Team Læsø i Vesterø eller besøge deres hjemmeside for mere info:
http://www.teamlaesoe.dk

_

Kig på fugle

Rønnerne på den sydlige del af Læsø er et eldorado for fugle. Rønnerne består af et lavtliggende område med små vandhuller og render. Her har mange vadefugle rigtig gode vilkår. Det benytter klyden sig af. Den elegante sorte og hvide fugl med det opadbøjede næb søger føde ved at svinge næbbet frem og tilbage i dyndet. Her er også mange andre vadefugle, så husk at tage kikkerten og fuglebogen med. Fra Rønnertårnet kan du få en god udsigt over hele området.

_

Naturoplevelser i Rønnerne

Rønnerne er et stort unikt strandengsområde som er meget rig på forskellige arter af planter og dyr. I midten
af 1970’erne blev godt 1700 hektar af området fredet, fordi området er en vigtig yngleplads for ænder og vadefugle. Her vokser både sjældne orkideer som plettet gøgeurt og og de kødædende planter vibefedt og rundbladet soldug. De gule engmyrer sætter deres helt særlige præg på landskabet med deres mange tuer.

Ved indgangen til Rønnerne ligger saltsydehytten, som er en rekonstruktion af en sydehytte fra middelalderen. Der kan man opleve, hvordan man sydede salt dengang. Syd for Rønnerne ligger øen Hornfiskrøn, og ved lavvande kan man gå derover fra Læsø.

Man kan opleve Rønnerne til fods, på cykel eller på hesteryg, og hvis man vil have en guided tur til Rønnerne kan man tage med hestevogn eller med Rønnerbussen.

Hunde kan ikke medtages på Rønnerne.

Du kan læse mere om Rønnerne i afsnittet om 'Natur' her på Danmarksrejsen.dk

Guidede ture til Rønnerne

Rønnerbussen kører med en naturvejleder ud i Rønnerne og igennem vadehavet ud til øen Hornfiskrøn. På turen gøres der ophold forskellige steder, bl.a. ved Pigestenen, hvor vandet er meget saltholdigt, og ved Læsø Saltsyderi.

Læs mere om Rønnerbussen her:
www.roennerbussen.dk

_