feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Geocenter Møn
54.96647 / 12.55126

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Møns Klint - Friluftsliv_ _

En af Danmarks 10 bedste mountainbikeruter, ”De ti spir”, ligger i Klinteskoven ved Møns Klint. Rideture i landskabet ved Møns Klint er en helt særlig oplevelse, og man kan komme på guidede ture. Geocenter Møn inviterer alle til træklatring og fossiljagt.

Vandretur mellem skov, fyr og klint

På en meget afvekslende vandretur kan du komme rundt til den lille skov Busene Have, Møn Fyr og Møns Klint. Turen går op ad trapperne ved Møns Klint, men kan du kræve det, kan du sagtens gå ruten. Møns Turistbureau har udgivet en folder om turen, hvor du kan læse om alt det, du oplever undervejs. Der er også forslag til aktiviteter for både børn og voksne på de forskellige steder, I kommer til.

Se folderen her

_

Mountainbike

En af Danmarks 10 bedste mountainbikeruter, ”De ti spir”, ligger i Klinteskoven ved Møns Klint. Her er både noget af det hårdeste MTB i Danmark med masser af højdemetre og svære op- og nedkørsler, men her er også en MTB rute for nybegyndere. Læs alt om ruten på:
www.naturstyrelsen.dk

_

Ridning

Det er en helt særlig oplevelse at ride i landskabet ved Møns Klint. Terrænet er bakket, og man rider gennem både åbent land og skov, med et fantastisk blik over havet. Det er muligt at leje islænderheste, og komme på guidede ture for både begyndere og øvede. Desuden er der flere steder i området, hvor man kan opstalde sin hest, når man er af sted flere dage.

Møn Islændercenter
Moenavej 7, Sømark
4791 Borre
+45 55 81 28 10
http://moen-ishest.dk

Læs også om ridning på Møn, guidede ture, høhoteller og meget mere på:
www.moensklintresort.dk

_

Til tops i trækronerne

Som noget nyt kan du også komme til tops i trækronerne på Møns Klint. GeoCenter Møn har bygget aktivitetsbaner i træerne for både børn (fra 6 år) og voksne. Man vandrer ad liner spændt ud mellem træerne, og flere steder kræver det is i maven, for der er langt ned. Man kan også kaste sig ud i en 50-meter lang svævebane mellem træerne.

Hvis du gerne vil klatre i træer, kan du prøve kræfter med et (højt!) bøgetræ, som der er monteret klatregreb på. Alle aktiviteterne sker under kyndig vejledning fra uddannede instruktører.

Du kan læse mere om træklatring på GeoCenter Møns hjemmeside:
http://www.moensklint.dk

_

Badestrande på Møn

Der findes mange dejlige sandstrande på Møn. Ulvshale Strand er en fin sandstrand og er velegnet til børn på grund af det lave vand. Råbylille Strand, Rytzebæk Strand Hjelm Strand og Hårbølle Strand er også gode badestrande.

Hårbølle Strand og Ulvshale Strand har i 2012 fået det blå flag, som betyder, at kvaliteten af vandet og strandens faciliteter i gode.

_

Fossiljagt på stranden

Tag turen ned ad de 497 trappetrin til stranden under klinten. Herfra er den 100 meter høje, hvide klint og det turkisblå hav et fantastisk syn. En tur langs stranden giver mulighed for at finde dine egne fossiler. Chancen for fund er stor, særlig vættelys og sporfossiler er her mange af. Hvis du er heldig, kan du også finde forstenede søpindsvin, en raslesten eller måske endda en hajtand.

Det bedste sted at lede efter fossiler er i strandens opskylszone. Opskylszonen er der, hvor bølgerne slår ind over stranden, og hvor man risikerer at få våde fødder. I opskylszonen efterlader bølgerne nyt materiale fra havet, som ikke allerede er blevet endevendt af andre fossiljægere.

_