feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde
Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Nakskov Fjord - Friluftsliv_ _

Nakskov Fjord byder på godt fiskevand, hvor man blandt andet kan fange aborrer, hornfisk og havørred. På en kano- eller kajaktur kan man opleve den specielle stemning i fjorden med de mange øer. Eller tag turen ud til Albuen til fods og sejl hjem igen med Postbåden.

Oplev området på cykel

Munkevejen er en ny, international cykelrute, som starter i Nordtyskland og fortsætter til Roskilde. Ruten er en temarute, som fortæller om kristendommens udbredelse og betydning for vores kultur.

På Lolland går ruten ad småveje helt ud til Albuen og fortsætter langs Nakskov Fjord. På ruten er der skøn udsigt over bugten med Smedeholm og de to Vejløskove. Der er opsat informationstavler langs ruten, og du kan også købe et kort over ruten eller besøge dens hjemmeside.

Munkevejen falder delvis sammen med den regionale cykelrute 38. Ruten er 16 km lang og skiltet hele vejen.

Se flere ruteforslag på:
www.visitlolland-falster.com

Man kan leje cykler ved Nakskov Turistbureau:

Nakskov Turistbureau
Axeltorv 3
4900 Nakskov
+45 54 92 21 72

_

Kajak og kano

Hvis man vil opleve den specielle stemning i fjorden med de mange øer, er det en god idé at tage på en sejltur på fjorden. Man sejler gennem fjorden og ud til Albuen, og det er en oplevelse for hele familien.

Det er muligt at leje kajak og kano hos:

Maribo Camping
Bangshavevej 25
4930 maribo
www.maribo-camping.dk

_

Vandring og Paradisruten

Østersøstien og Paradisruten er en vandre- og cykelrute der starter fra Nykøbing Falster via Nysted og Rødby til Albuen syd for Nakskov. Hvis man tager hele turen er det en strækning på cirka 120 kilometer langs Guldborgsund og Østersøen.

_

Gode sandstrande

Ved Nakskov Fjord findes to badestrande med blåt flag. Albuen Strand og Hestehoved Strandbad. Især er den kunstigt anlagte strand, Hestehoved Strandbad, særdeles børnevenlig.

Find strandene på:
www.blaaflag.dk

_

Lystfiskeri

Nakskov Fjord byder på godt fiskevand. Det næsten ferske vand i den indre fjord giver aborrerne gode muligheder for at vokse sig store. Vil du have en aborre på krogen kan du bruge jig og spinnere og kraftigt farvede fluer som ophængere. Ved kysten kan man også fange mange gode fisk, men vær opmærksom på at kraftig pålandsvind bør undgås.

Her er et par gode fiskesteder:

Nakskov indre fjord
Fiskeriet er tilladt på en ca. 1 km lang strækning fra slusen ved havnen til Gl. Rødby bro.
Dagskort til weekend skal forudbestilles hos Nakskov Sportsfisker Forening:
http://www.nsf-nakskov.dk/

Albuen
Albuen byder på godt kystfiskeri hele året. Her kan man fange Hornfisk, Regnbueørred og Torsk. Waders er dog nødvendige. Fiskekort købes enten på Posthuset eller Turistbureauet.

Nakskov Turistbureau
Axeltorv 3
4900 Nakskov
+45 54 92 21 72

Ålehoved øst for Albuen
På denne fiskeplads kan man fange Fladfisk, Havørred, Hornfisk, Multe, Regnbueørred, Torsk. Waders kan med fordel benyttes, men er ikke nødvendige.

_

Overnatning i det fri

Ved Tårs findes en hyggelig overnatningsplads, med vand på tre sider, og derfor velegnet til badning, fiskeri eller som overnatning, hvis man kommer i kajak eller kano.

På øen Enehøje i fjorden ligger en overnatningsplads med shelter, toilet og mulighed for at få drikkevand. Pladsen egner sig godt til en overnatning efter en tur på fjorden i kajak. I Krukholmskoven ved Nakskov er det også muligt at slå telt op.

Find pladserne på:
www.udinaturen.dk

_