feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde
Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Nakskov Fjord - Praktisk info_ _

Fikspunkt

Sandtangen kaldet Albuen skal simpelthen opleves, når man er ved Nakskov Fjord. Man kan både gå og sejle dertil.

Danmarksrejsens fikspunkter er de steder på rejsen, hvor man får det bedste indtryk af naturperlerne. For hver naturperle er der valgt et eller to steder, som man bør besøge. Man kan finde frem til fikspunkterne på flere måder.

Papirkort - find stedet på kortet og kør derhen.
Smartphone eller gps til bilen. Skriv koordinaterne i søgefeltet på kortet - så får du vist vej.
Klik på koordinaterne herunder - så bliver stederne vist på et kort.

Fikspunktet ved Nakskov Fjord er Albuen, der ligger syd for Nakskov. På vejen derud kører man ofte på gammel havbund. Koordinaterne viser frem til en parkeringsplads, der ligger på havsiden af det beskyttende dige. Herfra kan man gå på Albuen langs enten den nordlige eller sydlige kyst og se den store forskel, der er på de to kyster. Den sydlige vender mod Østersøen og er langt mere påvirket af bølger, vind og strøm end den nordlige kyst.

Albuen: 54.79194 / 10.97656


Husk, at du også kan registrere dit besøg på smartphone. Søg 'Danmarksrejsen' på din Iphone eller Androidtelefon.

Gode sandstrande

Lolland kommune har ni badestrande med blåt flag. Især er den kunstigt anlagte strand, Hestehoved Strandbad, særdeles børnevenlig.

Hvornår må man færdes i naturreservaterne?

Nakskov Vildtreservat er et af 51 reservater i Danmark, der skal sikre vandfugle fristeder til at raste og yngle. Derfor er det fra 15. marts til og med 15. juli forbudt at færdes på den nordligste del af Enehøje, på den yderste del af Albuen og på øerne Rommerholm, Smedeholm og Dueholm.

Du kan læse meget mere om Nakskov Fjord her:

www.nakskovfjord.dk

_