feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Traktørstedet Pomle Nakke
54.81031 / 12.12733

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Nordøstfalster - Kulturmiljøer_ _

Se de gamle fiskerhuse i den ejendommelige byggestil, som kun findes på Nordøstfalster. Huse er pakket ind i strå på murene såvel som på taget. Denne byggestil ses ingen andre steder i Danmark. Husene blev opført efter stormfloden i 1872, hvor hele Nordøstfalster var raseret.

Specielle rørklædte huse i Danmark

På det østlige Falster ligger Hesnæs - et stemningsfuldt lille fiskerleje. Hesnæs ligger 6 kilometer fra Horbelev, 12 kilometer fra Stubbekøbing og godt 21 kilometer fra Nykøbing Falster.

Landsbyen kendes først og fremmest på sin specielle byggestil. De gamle huse er pakket ind i strå på murene såvel som på taget. Denne byggestil ses ingen andre steder i Danmark. Husene blev opført efter stormfloden i 1872, hvor store dele af Falster og Lolland blev raseret, og hvor også en del af husene i fiskerlejet blev skyllet væk.

Efter stormfloden besluttede den velgørende stiftelse, Det Classenske Fideicommis at bygge nye huse til fiskerne af bedre kvalitet, og derfor tegnede arkitekten Vilhelm Tvede samme år et nyt hus. I alt blev fire ens fiskerhuse opført efter hans tegninger. Husenes beklædning af strå er kommet til senere. De blev tllføjet i 1919 af arkitekten Godfred Tvede, som var søn af Vilhelm Tvede. Husene vedligeholdes i dag efter en lokalplan, der sikrer både byggestil og miljøet i Hesnæs.

Fiskerlejet ligger lige ved Hesnæs Vig, og det er samtidig den eneste havn på Falsters østkyst. En mindre fiskerflåde holder til i havnen, hvor der også er engrossalg af fisk. Om sommeren benyttes havnen desuden af lystfartøjer.

Hesnæs er omkranset af Corselitze Østerskov mod nord og Bønnet Skov mod syd. Begge skove ligger højt på store klinter, der skråner ned mod Østersøens strande. Fra havnen udskibes træ fra de omkringliggende skove.

_

Det vrimler med fortidsminder i Halskov Vænge

Halskov Vænge er lidt af et Eldorado for folk, som elsker historie. Her finder man nemlig hele seks stendysser og 72 gravhøje i en lille skov på bare 29 hektar. Men det er næppe fordi, der har levet flere stenalder- og bronzealdermennesker her end andre steder.

Forklaringen på de mange stendysser og gravhøje i et lille område er snarere, at fortidsminderne er bedre bevaret her i skoven, mens de fleste af højene i det åbne land er forsvundet.

De afdøde, som blev gravlagt i stendysser og gravhøje var måske høvdinge eller andre fremtrædende personer.  Der findes et mindre museum ved højene. Her kan man nærstudere udstillinger, der viser, hvordan skovens høje og dysser ser ud indvendig. Museet har desuden et overdækket spiserum, toiletter og udendørs borde og bænke.

_

Stubbekøbing - 1000 års fiskerihistorie

Stubbekøbing er en hyggelig lille by med 1000 års fiskerihistorie. Byen rummer mange fine bindingsværksbygninger og et intakt havnemiljø, der især om sommeren summer af liv.

Byen har dog også ernæret sig gennem andre erhverv. Der har blandt andet som et af de få steder i Danmark været dyrket tobak. Efter sigende endda af fremragende kvalitet.

Du kan finde links til aktiviteter i Stubbekøbing her.

_

Bidrag til naturperle Nordøstfalster
Blider
Blider gøres klar til affyrring
Blider
Blider gøres klar til affyrring
Morgenfruemark
Morgenfruemark ved Nykøbing Falster
Rideferie
FerieRytter tilbyder rideferiepakker i Corselitzeområdet. Se mere på www.ferierytter.dk