feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Højerup Kirke
55.27934 / 12.44384

Stevns Fortet
55.26585 / 12.40902

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Stevns Klint - Friluftsliv_ _

Holtug Kridtbrud er et godt sted at finde fossiler og forsteninger. Her er også gode vandrestier og muligheder for ture i kajak, sejlbåde og på cykel. Flagbanken ligger 40 meter over havet, og byder på nogle smukke udsigter. Om efteråret er det et af Danmarks bedste steder at opleve fugletrækket.

Fuglekiggeri

Flagbanken ligger 40 meter over havet, og byder på nogle smukke udsigter. Om efteråret er det et af Danmarks bedste steder at opleve fugletrækket. Det er også muligt at se vandrefalken, der har indfundet sig på klinten efter 50 år. Find artsliste og koordinater til stedet på:
www.fugleognatur.dk

_

Vandring

Stevns Trampesti er en vandrerute, der går langs klinten fra Rødvig i syd til Bøgeskov Havn i nord. Ruten er mere end 20 kilometer lang, og når man vandrer ad den afmærkede rute, kommer man lige forbi de fleste seværdigheder i området.

Boesdal Kalkbrud med dets vartegn den 25 meter høje og 3.000 m² store lagerbygning kaldet ”pyramiden” . Kalkbruddet blev lukket i 1980. I det sydvestlige hjørne af Boesdal Kalkbrud har Stevns Kommune opsat to shelters med bålplads og muldtoilet. Det er gratis at overnatte i shelterne, og det er også tilladt at slå telt op ved pladsen. Man skal selv medbringe brænde.

Find deres placering på:
www.udinaturen.dk

_

Stevnsfortet

Stevnsfortet fra 1952 er bygget inde i klinten og er i dag Koldkrigsmuseum, som er værd at besøge.

Se mere om Stevnsfortet her:
www.stevnsfortet.dk

_

Højerup gamle Kirke og Stevns fyr

Denne kirke blev bygget for mere end 700 siden. Da lå den flere hundrede meter fra kanten, men i 1928 faldt kirken kor i havet, kirken er i dag sikret mod yderlig nedstyrtning og er åben for besøgende.

Stevns fyr ligger på det højeste sted på klinten 41 meter over havets overflade, det første fyr blev opført i 1818, i 1878 blev der opført et 27 meter højt fyrtårn, begge fyr er i dag fredet.

_

Holtug Kridtbrud

I den nordlige ende af Stevns Klint ligger Holtug Kridtbrud, hvor der indtil 1972 blev gravet både kridt og kalk. I dag er området et spændende, rekreativt område med mange sjældne planter. Holtug Kridtbrud er et flot udsigtspunkt, og det er muligt at komme ned til kysten ad en snoet sti uden brug af trapper.

Kridtbruddet er også et godt sted at finde fossiler og forsteninger. Læs mere om Holtug og find en folder med information om området på:
www.naturstyrelsen.dk

_

Havne og lystsejlads

Det bedste billede af klinten får du fra vandsiden. Kysten ved Stevns egner sig godt til Ro-og sejlture.

Der er to lystbådehavne tæt ved Stevns Klint:

  • Rødvig Lystbådehavn BLÅ FLAG
  • Bøgeskov havn

Rødvig havn er udmærket med Blåt Flag, og tilbyder mange faciliteter. Den er også et godt udgangspunkt for kajak-og ro ture. Fra havnen kan man sejle en smuk tur til Klintholm Havn ved naturperlen Møns Klint.

_

Kajak/Robåd

Naturstyrelsen har forslået en kajakrute fra Køge Havn til Rødvig havn. På ruten oplever man den dramatiske kyststrækning fra sin smukkeste side, og der er mange muligheder for at gå i land og se nærmere på oplevelserne langs kysten. Vær opmærksom på at der opstår udfordrende brændingsbølger ved østenvind.
Find en beskrivelse af ruten på:
www.udinaturen.dk

For mere information kontakt Havkajak Stevns, Køge Kajakklub, Roklubben Stevns eller Køge Roklub:

_

Cykel

Kysten langs klinten kan smukt opleves på cykel. Det er en fin tur på ca. 11 km til Mandehoved fra Rødvig, hvor man kan leje cykler på turistbureauet.

Rødvig Turistbureau
Havnevej 21
4673 Rødvig Stevns
+45 56 50 64 64

Vil man opleve mere af Stevns på cykel har Stevns Turistbureau udgivet en Cykelguide med flere smukke ruter. Se den elektroniske udgave på:
www.e-pages.dk/

_