feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Trente Mølle - Friluftsgård
55.17558 / 10.24987

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Sydfyn - Oplevelser_ _

Sydfyn er et gammelt kulturlandskab. Små snoede veje fører forbi herregårde, bindingsværkshuse og gamle kroer. Svanninge Bakker byder på trolde og græsklædte bakker. Udsigten over Det Sydfynske Øhav er betagende fra Øhavsruten, der består af 220 km vandrestier.

Egeskov

Egeskov slot ligger smukt i det sydfynske landskab og er bestemt et besøg værd. Slottet er kendt som Europas bedst bevarede vandborg, og det siges at der gik en hel egeskov til at bygge fundamentet til slottet.

Og haven omkring Egeskov er et besøg værd. Den blev i 2012 også kåret som Europas bedste, historiske have af European Garden Network. Ud over det historiske miljø i og omkring slottet, har greven sørget for underholdning til hele familien. Blandt andet et veteranmuseum og en forhindringsbane i trætoppene.

Start besøget på slottet her: http://www.egeskov.dk/

_

De fynske malere

Hvis man besøger Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst, får man en fornemmelse af, hvordan Svanninge Bakker så ud for bare hundrede år siden. Dengang dækkede hedelyngen stadig bakkerne. Især fynbomaleren Fritz Sybergs hovedværk, 'Aftenleg i Svanninge Bakker' fra 1900, er sigende. Motivet er en ung kvinde og to unge mænd, der sidder og taler i forgrunden, mens solen går ned, og et par går aftentur i det fjerne. Resten af landsbyens unge er i gang med en sangleg midt i billedet, og der er udsigt over bakkerne, hvor der kun står en håndfuld træer - åbne bakker så langt øjet rækker.

På Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst kan ses også malerier af Fynbomalere som Fritz Syberg, Peter Hansen og Jens Birkholm.

Museumsbygningen blev tegnet af arkitekten Carl Petersen i 1915, og landskabsarkitekten Jane Schul har skabt en smuk museumshave med lavendler i fuldt flor og anden imponerende bevoksning.

_

Trente Mølle Friluftsgård

Trente Mølle, der ligger i Broby, blev bygget i 1500-tallet. Der har været flere vandmøller på stedet, og den nuværende hovedbygning er opført i 1886. Man kan stadig se spor af den sidste vandmølle.

Møllen har været bageri, lampefabrik og champignongartneri.

Gasolin har brugt Trente Mølle som træningslejr til pladen ”Efter endnu en dag”, da Preben Kaas ejede møllen. Et par af numrene er indspillet her.

I dag bliver stedet bliver brugt til lejrskoler og kurser. Der er flere naturvejledere tilknyttet stedet. På deres hjemmeside kan man se, hvilke dyr og planter man kan finde i området ved møllen.

Her kan du læse mere om Trente Mølle:

www.trente.dk

_

Naturama i Svendborg

Naturama er et af de mest avancerede naturhistoriske museer i Nordeuropa. Lys der skifter, avanceret lyd, film og billeder viser dyrene til vands, til land og i luften.

Udstillingen i Naturama består af tre niveauer: Vand, land og luft. De livagtigt udstoppede dyr er sat op på en catwalk, så man som besøgende kommer helt tæt på hvalskeletter, bjørne, elge, fugle og isbjørn.

Udstillingen sætter fokus på Nordeuropas vilde dyreliv med de fugle og pattedyr, der findes på det europæiske lavland. Her er fokus på de havpattedyr, der lever i Nordatlanten - især hvaler.

Her kan du læse mere om Naturama:

http://www.naturama.dk/

_

Dyreborg Havn

Den hyggelige havn er gennem den seneste tid blevet renoveret, og fremstår nu som en levende havn med dens særlige karakter og arkitektoniske udtryk til glæde for lystfiskeri, turisme og andre rekreative aktiviteter.

Havnen var oprindeligt en aktiv fiskehavn, men i dag er der kun tre deltidsfiskere tilbage på havnen. Til gengæld kan man takket være renoveringen stadig opleve kystkulturen, som de lokale aktivt værner om.

Du finder havnen på Dyreborgvej 34, Fåborg 5600.

_

Trolden Finn

Den lokale billedhugger Thorkild Hoffmann har lavet en stor skulptur af Trolden Finn af grene. Han hører til institutionen Kastaniely og står og skuer ud over Svanninge Bakker.

Trolden blev brændt af i 2006, man ved ikke af hvem, men nu har kunstneren lavet en ny.

Gamle Finn blev til i 1991, Kunstneren Thorkild Hoffmann Larsen lavede ham i samarbejde med de psykisk udviklingshæmmede beboere på Kastaniely i anledning af Kastanielys 10 års jubilæum. Siden har trolden holdt liv i det sagn, der fortæller, at det var Trolden Finn, der gravede Arreskov Sø. Samtidig blev Svanninge Bakker til af den jord, han kastede fra sig.

_