feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Suserup Skov
55.37851 / 11.56744

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Tystrup-Bavelse Søerne - Friluftsliv_ _

Havørnen holder til her, hvor den både kan fange fisk og fugle. Her er gode muligheder for at opleve søerne og Susåen på en dejlig kanotur gennem det smukke landskab. Er man frisk på en meget afvekslende cykeltur søerne rundt, kan det gøres på en halv til en hel dag afhængig af formen.

Kano

Der er flere muligheder for at opleve søerne og åen fra vandsiden. Man kan leje en kano og tage en tur over flere dage, eller nøjes med en tur, der kun tager en dag. Fra Vrangstrup et godt stykke oppe ad Øvre Suså kan man få en weekendtur over tre dage. Hvis man bestiller kano fra Fuglebjerg bro, kan man nå til Næstved på en enkelt dag. Uanset hvilken tur man vælger, så glider man stille og roligt med strømmen mod Næstved.

Broby Kanoudlejning
Næstvedvej 79
4180 Sorø
http://www.brobykanoudlejning.dk

Kano Paa Susaa
Gunderlevsvej 13
4160 Herlufsmagle
http://www.kanopaasusaa.dk

Suså Kanoudlejning
Skovridervej 11B
4171 Glumsø
http://www.kanoudlejning.dk

_

Lystfiskeri

Hvis man vil fiske i Tystrup-Bavelse søerne, skal man være medlem af en sportsfiskerforening. Men man kan købe fiskekort til de små søer, som ligger nordvest for Tystrup sø. Til Hundesøen kan man købe fiskekort på Kongskilde Friluftsgård og på Sorø Turistkontor.

_

Cykling

Hvis man er frisk på en meget afvekslende cykeltur søerne rundt, kan det gøres på en halv til en hel dag afhængig af formen. Ruten er cirka 33 kilometer lang og foregår til tider i meget bakket terræn. Det er en utrolig flot tur, som går gennem dybe skove og det åbne land med flere smukke udsigter over hele området. Turen er ikke egnet for helt små børn.

Læs en beskrivelse af ruten her:
http://danmarksrejsen.dk/

_

Vandring

Omkring Kongskilde Friluftsgård findes der flere vandreture i det kuperede terræn. Der findes blandt andet en handicapvenlig sti. Den lange tur går op bag Friluftsgården. Ved Suserupgård, som ligger få hundrede meter nede ad en markvej fra Suserupvej, kommer man både tæt på Tystrup Sø og Tamosen.

Find stierne ved Kongskilde Friluftsgård her:
http://kongskildenatur.dk/

Naturstyrelsen har udgivet en vandretursfolder over området:
http://www.naturstyrelsen.dk/

Man kan også finde mange flere vandreruter på:
www.udinaturen.dk

_

Fuglekiggeri

Havørnen holder til ved Tystrup-Bavelse søer, hvor den har mange muligheder for fangst af både fisk og fugle. Syd for Tystrup sø har ørnene siden midten af 1990’erne holdt til i en rede. Det er hvert år lykkedes at få unger på vingerne til trods for, at havørne kræver meget ro omkring deres rede. I flere år var det faktisk muligt at følge livet i og omkring ørnereden fra en offentlig vej.

Ved Tamosen er der et fugleskjul, hvorfra man kan se forskellige ænder, og er man heldig også det blå lyn, isfuglen. Det er også muligt at se fiskeørnen, som er helt lys og meget mindre end havørnen, og sidder ofte i et af træerne tæt på søen.

Læs mere om lokaliteten og se hvilke arter der er observeret på:
fugleognatur.dk

_

Overnatning i naturen

Ved Spejdercentret, Næsbycentret, er der fire sheltere i området. Disse kan bruges ved forudgående aftale med udlejer. Der kan ligge 8-10 personer i hver shelter.Men alle har lov til at komme ved Næsbycentret. Der er et skønt kuperet område med hængebro, en lille sø, en samerhytte og masser af bålpladser.

Næsbycentret
Skelbyvej 126
4171 Glumsø
+45 57 64 72 84
www.naesbycentret.dk

Find desuden flere sheltere og primitive overnatningspladser på:
www.udinaturen.dk

_

Bidrag til naturperle Tystrup-Bavelse Søerne