feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Suserup Skov
55.37851 / 11.56744

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Tystrup-Bavelse Søerne - Praktisk info_ _

 

Fikspunkt

Danmarksrejsens fikspunkter er de steder på rejsen, hvor man får det bedste indtryk af naturperlerne. For hver naturperle er der valgt et eller to steder, som man bør besøge. Man kan finde frem til fikspunkterne på flere måder.

Papirkort - find stedet på kortet og kør derhen.
Smartphone eller gps til bilen. Skriv koordinaterne i søgefeltet på kortet - så får du vist vej.
Klik på koordinaterne herunder - så bliver stederne vist på et kort.

Suserup Skov er et must, når man besøger området. Koordinaterne viser frem til en parkeringsplads ved Suserup skov. Umiddelbart får man et flot indtryk af Tystrup sø og tunneldalen fra parkeringspladsen. Der er en sti ned til søen og fra søen videre op til Tamosen, hvor der også er et fugleskjul. Til højre for parkeringspladsen ligger Suserup skov. Gå derind og oplev en skov, som den har set ud, før mennesker greb ind i naturen.

 

Suserup Skov: 55.37851 / 11.56744

Husk, at du også kan registrere dit besøg på smartphone. Søg 'Danmarksrejsen' på din Iphone eller Androidtelefon.

Overnatning i naturen

Ved Spejdercentret, Næsbycentret, er der fire sheltere i området. Disse kan bruges ved forudgående aftale med udlejer. Der kan ligge 8-10 personer i hver shelter.Men alle har lov til at komme ved Næsbycentret. Der er et skønt kuperet område med hængebro, en lille sø, en samerhytte og masser af bålpladser.

Næsbycentret

Skelbyvej 126
4171 Glumsø
+45 5764 7284
www.naesbycentret.dk

 

Gode kontaktinformationer til oplevelser ved Tystrup-Bavelse Søerne

Kongskilde Friluftsgård

Skælskørvej 34
4180 Sorø
+45 5784 9200
www.kongskildefriluftsgaard.dk

På Kongskilde Friluftsgård er der også en lille naturlegeplads og grillpladser, der er gratis at benytte. I Vandmøllen er der et 4000 liter stor akvarium med flere af de fisk, der findes i søerne på Sorø-egnen.

 

Sorø Erhvervs- og Turistkontor

Storgade 15
4180 Sorø
+45 5782 1012
www.soroe.dk
info@soroeturisme.dk

 

Sorø Golfklub

Suserupvej 7A
4180 Sorø
+45 5784 9395
www.Soroegolf.dk
post@soroegolf.dk


Kanoudlejning

Suså kanoudlejning
+45 5764 5144
www.kanoudlejning.dk


Foldere, der kan anbefales:

Kongskilde – Tystrup Sø

Miljøministeriet

Naturstyrelsen

Vandreture nr. 57

_

Bidrag til naturperle Tystrup-Bavelse Søerne