feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Suserup Skov
55.37851 / 11.56744

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Tystrup-Bavelse Søerne - Ruteforslag_ _

 

Smuk cykelrute

Hvis man er frisk på en meget afvekslende cykeltur søerne rundt, kan det gøres på en halv til en hel dag afhængig af formen. Ruten er cirka 33 kilometer lang og foregår til tider i meget bakket terræn. Det er en utrolig flot tur, som går gennem dybe skove og det åbne land med flere smukke udsigter over hele området. Turen er ikke egnet for helt små børn.


Begynd ved Kongskilde Friluftsgård, hvor der er gode parkeringsforhold. Drej til venstre og kør nord om søen. Drej til højre ad Suserupvej og nyd udsigten over Tystrup sø.

Find Kongskilde Friluftsgård på kort: 55.37669 / 11.54161

Fortsæt ad Suserupvej indtil der vises af til højre ad Strandvejen mod Vester Broby, som er en lille perle, der ligger tæt på Susåen. Kør videre ad Strandvejen, her har man Susåens snoede løb på den højre side. Ved enden af vejen drejer man til højre. Her skal man være opmærksom, da der er trafikkeret.

Fortsæt indtil Næsbyvej dukker op til højre. Følg Næsbyvej og se nu Susåen fra den sydlige side. I Næsby fortsætter I ned mod det store gods Næsbyholm. I parken findes der  spændende statuer. Kør rundt om godset og hold til venstre af Skovridervej. I fortsætter nu ad grusvejen gennem skoven, til I når det andet store gods ved søerne: Bavelse gods.

Fortsæt op ad vejen til venstre indtil landevejen mellem Næstved og Glumsø/Sorø dukker op. Drej til højre. Fortsæt indtil Rejnstrupvej, som fører mod Fuglebjerg. Drej ned ad den. Nu passerer man den sydlige del af Susåen. Kør ad Rejnstrupvej gennem Rejnstrup til Tystrupvej på højre hånd. Bilerne kører også stærkt på Rejnstrupvej.

Fortsæt ad Tystrupvej og hold til højre. Længere ude ad Tystrupvej passerer man Hørhaven. Hvis der er tid, kan man tage en afstikker derned. Det er et flot udsigtsområde over det smalleste sted i Tystrup sø, Vinstrup Holme. Tilbage igen drejer man til højre på Tystrupvej og fortsætter til Vinstrup. Hold til højre – selvom man ikke skulle tro det, har man stadig en række meget smukke udsigter tilbage. Fortsæt gennem Tystrup til landevejen mellem Skælskør og Sorø – hold til højre og få hundrede meter senere dukker Kongskilde Friluftsgård op igen.

_

Vandreture langs søerne

Der er mange vandreture omkring de to søer. Ved Hørhaven, som ligger syd for indsnævringen af Tystrup Sø, er der en parkeringsplads. Herfra går der en tur ned til søerne. Husk at gå forsigtigt, da det ikke er usædvanligt, at havørnene enten sidder på marken eller i et af træerne og skuer ud over søen. Om vinteren kan man tage kælken med, da man kan kælke  på Bavnen – den store bakke syd for parkeringspladsen.

Omkring Kongskilde Friluftsgård findes der flere vandreture i det kuperede terræn. Den lange tur går op bag Friluftsgården. Ved Suserupgård, som ligger få hundrede meter nede ad en markvej fra Suserupvej, kommer man både tæt på Tystrup Sø og Tamosen. Ved Tamosen er der et fugleskjul, hvorfra man kan se forskellige ænder, og er man heldig også det blå lyn, isfuglen. Vær i øvrigt forsigtig, når I går rundt. Fiskeørnen, som er helt lys og meget mindre end havørnen, sidder ofte i et af træerne tæt på søen. Men den er sky, så den forsvinder hurtigt, når nogen kommer gående.

_

Bidrag til naturperle Tystrup-Bavelse Søerne