feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Smakkecentret på Strynø
54.90331 / 10.62240

Havnen i Ærøskøbing
54.89146 / 10.41211

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Det Sydfynske Øhav - Oplevelser_ _

Det Sydfynske Øhav er fyldt med øer. Øerne dukker op som små oaser i det lavvandede blå hav. Nogle øer er store. Andre er små og ubeboede. Det er oplagt at opleve øhavet fra en kajak eller en båd. Husk kikkert og fiskestang når du skal på tur i området.

Smakkecentret på Strynø

Smakkejollen er et sødygtigt lille skib. Med lidt kendskab til sejlads eller et duelighedsbevis kræver det kun få timers undervisning, før man kan tage på tur i denne jolle.

Smakkecentret på Strynø tilbyder undervisning i smakkejollesejlads. Man kan også leje en jolle og tage på tur. Kravet for at leje en jolle er, at man viser sine sejlfærdigheder og bærer redningsvest.

På centret er der sovesal og teltplads. Teltpladsen ligger lige ned til stranden.

Her findes bade- og toiletfaciliteter, køkken og en spisesal.

Det er muligt at leje telt og lejrudstyr på centret.

 

Her kan man læse meget mere om Smakkecentret: www.smakkecenter.dk

_

Sejl en tur med M/S Helge Svendborg

Man kan sejle rundt i Det sydfynske Øhav med denne veteranfærge.

Om bord på færgen kan man se Sydfyn fra vandsiden og nyde Svendborg Sund. Det er muligt at stå af undervejs og tage på en lille udflugt. Stå for eksempel af ved Valdemar Slot eller i den gamle skipperby Troense.

De arrangerer også solnedgangsture.

 

Se turbeskrivelser, fartplaner m.m. på: www.mshelge.dk

_

Hyggelig havn i Ærøskøbing

Havnen i Ærøskøbing på Ærø er et hyggeligt sted at gå en tur. Her er 275 bådpladser, legepladser, vaffelbageri og grillpladser.

_

Kys Frøen og kom tættere på naturen

Projekt 'Kys frøen' er et nyt oplevelsestilbud i Det Sydfynske Øhav. Idéen med projektet er at give børnefamilier sjove og lærerige oplevelser i naturen.

Tre oplevelsescentre er tilknyttet Kys-Frøen-projektet: Skovsgaard på Langeland, Trente Mølle Friluftsgård ved Faaborg og Søbygaard på Ærø.

Her kan man låne udstyr til oplevelser i naturen: GPS til skattejagt, lydoptager til fuglefløjt, gips til afstøbninger med videre. Det er også muligt at låne trækvogne og kurve.


Se mere om Kys Frøen på
: www.sydfynskeoehav.dk

_

Kys Frøen på Ærø

Søbygaard på Ærø er et af 'Kys Frøen'-stederne. De tilbyder mange sjove aktiviteter for børnefamilier som fx:

  • Godter fra grøftekanten – lav vilde frikadeller af ukrudt
  • Fang fuglefløjt – optag fuglenes stemmer og find sangens ejer på computeren
  • Heksetrix – tryghed og trivsel. Mon vilde planter kan værne mod det onde?
  • Skatte fra fortiden – med GPS på sightseeing i Danmarks fortid

Læs mere om Kys Frøen på Ærø: www.sydfynskeoehav.dk

_

Havkajakture

Syddansk Turisme og en række lokale klubber og kajakvirksomheder har lavet en havkajakguide.

Guiden består af en guidebog og en kortbog.

Der er lavet seks ruter af forskellig sværhedsgrad, som man kan følge, eller man kan planlægge sin helt egen rute. Ruterne er som udgangspunkt lagt tæt på land, så kajakroerne kan nyde de smukke og afvekslende kyster. Følger man en rute, er der mulighed for at benytte rastepladser, overnatningssteder og kajakhavne.

Ruterne er mellem 35 og 120 kilometer lange. Der er ruter som Helnæs Bugt, Tåsinge rundt og Langeland rundt.

 

Her er en oversigt over ruterne: www.sydfynskeoehav.dk

Havkajakguiden kan købes hos de lokale turistbureauer i Faaborg, Svendborg, Rudkøbing og Ærøskøbing, hos flere udstyrsforhandlere, boghandlere, samt her hos syddansk turisme: www.syddanskturisme.dk

_