feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Teglværksmuseet i Broager, Cathrines Minde
54.87619 / 9.65576

Historiecenteret i Dybbøl Banke
54.90647 / 9.75394

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Flensborg Fjord - Oplevelser_ _

Livet i Flensborg begynder og slutter ved fjorden. Byen er opstået omkring fjorden i kraft af handel, skibsværfter og teglværker. Flensborg Fjord har lavvandede bugter kaldet nor og ligger i grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Området har været en vigtig del af de danske forsvarsværker mod syd.

Sejl en tur på Flensborg fjord

Der er gode muligheder for frisk fjordluft. Fjorden er det bedste sted at fiske i området. En sejltur på Flensborg Fjord er også en uforglemmelig oplevelse. Her sejler man med den danske kyst på den ene side og den tyske på den anden. Det kan enten foregå på Tysklands sidste søgående salondamper Alexandra eller på et af udflugtsskibene. Se mere her.

_

Historiecenter - Dybbøl Banke

Når man besøger grænselandet, er det værd at lægge vejen forbi Historiecenter Dybbøl Banke, som ligger ved Sønderborg. Museet fortæller om den historiske begivenhed: Slaget på Dybbøl, som foregik den 18. april 1864. Som mange danskere ved, vandt Preußen slaget. Og vi mistede de to hertugdømmer Slesvig og Holsten. Kongeåen syd for Kolding blev den nye grænse. Det er lykkedes at beskrive den tragiske hændelse på en interessant måde i udstillingen. Begivenheden bliver meget autentisk i kraft af beskrivelserne af soldaternes dagligdag. Slaget beskrives både gennem film, levende fortællinger og en rekonstrueret dansk skanse med en soldaterby.

http://www.museum-sonderjylland.dk

_

Danmarks Teglværksmuseum

Flensborg Fjord har været det område, der havde den største koncentration af teglværker i landet. Omkring år 1900 fandtes der 62 teglværker langs Flensborg Fjord. De fleste af teglværkerne lukkede i 1920’erne og 1930’erne.

Cathrinesminde er Danmarks eneste teglværk, som er fuldstændig bevaret. Det blev grundlagt 1732 af to gårdejere fra Mølmark. Teglværket havde en anløbsmole, arbejderboliger samt en direktørbolig på bakken.  Ud over de faste udstillinger, som er fra 2002, er der en geologisk udstilling, særudstillinger og aktiviteter om sommeren.

_

Labyrint af majs

I Tyskland kan man finde en to og en halv hektar stor labyrint af majs i nærheden af godset Oestergaard mellem Steinbergkirche og Gelting. Her er åbent fra juli til september.

Se mere på www.gut-oestergaard.de

_

Sciencepark

Hvis man tager en tur til Nordals, finder man Danfoss Universe. Det er en sciencepark, hvor man kan afprøve en del af fysikkens love.

_

Byen Flensborg – hvor Danmark og Tyskland forenes

Nok ligger Flensborg i Tyskland, men det er på mange måder en temmelig dansk by. Den nuværende dansk/tyske grænse blev fastlagt ved en folkeafstemning i 1920. Grænseområdet har stadig et dansk mindretal syd for grænsen og et tysk mindretal nord for grænsen.

I dag er de kulturelle forskelligheder en styrke for regionen, men grænsen har været rykket flere gange, og der har været udkæmpet historiske slag som præger området den dag i dag. Flensborg by er et godt eksempel på, hvor fredeligt to kulturer kan fungere side om side i hverdagen.

_

Stemningfuld by

Flensborg kaldes 'indkøbsbyen' mellem Hamborg og København, men den er også rig på hyggelige små knejper. Og der findes bygninger opført i fornem jugendstil, så en slentretur i byen er bestemt at anbefale.

Flensborg by forvandles desuden til et glitrende hav af lys og lygter ved juletid. Julemarkedet er stemningsfuldt, det strækker sig gennem hele byen - fra Nørretorv til Søndertorv. Og der dufter af kanel, romtoddy, punch og stegte pølser fra de små juleboder, hvor der også præsenteres kunsthåndværk i både tysk og dansk design.

Flensborg Fjord er en del af selve grænsen mellem Danmark og Tyskland. I dag er grænsen ubevogtet, og man kan frit bevæge sig på tværs af den. Dog skal man altid huske sit pas, da det kræves som legitimation.

_

Tyske/danske specialiteter

I det gamle Flensborg finder man Flensborg Bryggeri/Flensburger Brauerei. Her fremstilles det kendte ’ploppende’ øl, i daglig tale kaldet ’Flenst’. Da andre bryggerier af økonomiske grunde gik over til kapselflasker, valgte bryggeriet i Flensborg at beholde de gamle flasker med patentlåg, som giver et rungende plop, når de åbnes. Det har senere vist sig at give øllen høj reklameværdi.

I Marienstrasse nummer 6 er der en gammel rød bindingsværksgård. Her findes Johannsen Rum. Flensborgs ældste og eneste tilbageværende af de mange romproducenter, som i gamle dage var at finde i byen. Helt tilbage til 1755 var der skibstrafik mellem Flensborg og Jomfruøerne. Store ladninger rørsukker og rårom er blevet sejlet hjem fra De Dansk Vestindiske øer i Caribien.

Besøg også Tysklands eneste rommuseum, som ligger ved havnen. Rommuseet fortæller om Flensborgs historie som ’rommens by’. Det beskrives, hvordan rommen blev fremstillet i gamle dage. Besøg og prøvesmagning af både øllen og rommen arrangeres her: www.flensburg-tourismus.de

_

Bidrag til naturperle Flensborg Fjord
Skøn natur
Området ved Dybbøl banke byder på mange gode oplevelser. Bl.a. Gendarm stien hvor man kan gå eller cykle langs kysten ved flensborg fjord i lettere kupperet terræn. Naturen i området er fredet og der er mange muligheder for at finde et stykke uforstyret bade strand.
Skøn natur
Området ved Dybbøl banke byder på mange gode oplevelser. Bl.a. Gendarm stien hvor man kan gå eller cykle langs kysten ved flensborg fjord i lettere kupperet terræn. Naturen i området er fredet og der er mange muligheder for at finde et stykke uforstyret bade strand.
overnatningssted/ Flensborg Fjord
Hej. jeg kan tilbyde overnatning på vores www.illerslot.dk og vil gerne tilføjes under overnatningsmuligheder v Flensborg Fjord. vh Cammilla Kontakt mig gerne vedr dette på tlf 61744888