feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Molerskrænterne
56.83873 / 8.97804

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Fur - Oplevelser_ _

En lille ø med store oplevelser - Fur har oplevelser nok til en lang ferie. Her er stejle molerskrænter, der består af 200 lag aske og 55 millioner år gamle fiskefossiler. Færgeturen til øen er en skøn tur på blot fire minutter.

Ta' på fossiljagt

Gå på jagt efter 55 millioner år gamle fossiler på Fur. Fur Museum arranger dagligt fossiljagt, men man kan også selv lede efter fossiler, når man går en tur langs molerskrænterne.

_

Besøg Furs højeste punkt

Bronzealdergravhøjene Stendal Høje er med sine 76 meter over havets overflade Furs højeste punkt. Fra toppen kan man se ud over Fur, Hanherred og Livø.

_

Badestrande på Fur

Fur har gode badestrande, men da der er mange sten og muslingeskaller, er det en fordel at medbringe badesko. Om sommeren er der badebro øst for Stenøre ved bådelaugets hus og ved Færker Odde.

Der er desuden rig mulighed for at dyrke havkajak og windsurfing.

_

Smukt placeret Kirke på Fur

Sct. Mortens Kirke på Fur ligger højt på en gammel havskrænt på øens østside, der strækker sig ned mod Limfjorden.

Man mener, kirken er bygget i begyndelsen af 1100-tallet, og at der forinden var et andet kirkebyggeri igang på øen. En vandrehistorie fortæller, at trolde eller andre overnaturligevæsner rev det første byggeri ned om natten. Da man skulle finde et nyt sted til en kirke, hvor den forhåbentlig kunne være i fred for trolde, fandt man på at binde to kalve sammen, hvorefter man lod dem gå frit en nat. Næste morgen fandt man dem liggende på den bakke, hvor kirken står idag. Dette var et smukt og centralt sted, så man gik straks igang med at bygge Sct. Mortens Kirke her.

_

Mysterier på Højriis Slot

Så er der dømt uhygge. På Højriis Slot, som ligger på Mors ikke langt fra Fur, kan hele familien være med til at løse spændende gåder, alt imens de kommer rundt på slottet. Hvert år i Maj når slottet åbner, er der tilrettelagt et nyt mordmysterie. I højsæsonen giver skuespillere liv til herskabet og personalet på slottet.

På www.hojriis.dk lyder det sådan her:

”En fransk kvinde med en fornem perletaske kommer til Højriis. Hvem er hun, og hvad vil hun? Og er det rigtigt, at der ligger en hemmelig skat et sted i slottet?

Det er de store spørgsmål i årets mordgåde på Højriis slot: Perletasken.

Alt foregår i 1920'erne, så du må prøve at sætte dig ind i stemningen og livet dengang. Se først filmen i caféen. Puds læsebrillerne og læs avisen, som I får udleveret ved indgangen. Find ud af, hvem der bor her, hvem er personalet, og hvem er på besøg. Og følg så sporene, som fører Jer rundt på hele slottet, hvor I får afprøvet jeres evner som detektiver.

Lyt ved dørene, læs efterladte breve, find mordvåbenet og alle de skjulte hemmeligheder. Så kan I måske knække koden og finde ud af, hvem morderen er.”

_

Fur Museum

Fur Museum er et landskabshistorisk og geologisk museum med en enestående samling af fossiler fra moleret. Her er forsteninger af både dyr og planter. Om sommeren kan man komme på arrangerede vandreture på Nordfur. Her kan man lære om landskabsgeologi, fortidsminder og molerbrydning.

_

Gammelhavn

Gammelhavn fra 1911 var Furs tilholdssted for fiskerbådene, men havnen sandede fuldstændig til og måtte lukkes i 1956. Fiskerne flyttede derefter til den nye havn ved færgestedet.

I et gammelt bundgarnshus fra 1925 er der indrettet en udstilling om havnen og fjorden. Her kan man lære om udviklingen i fiskeriet i Limfjorden.

_

Fur Bryghus med ålegilde

Fur Bryghus er blevet et meget populært sted at besøge, når man er på Fur.

Prøv for eksempel et traditionsrigt ålegilde på Fur Bryghus.

Læs mere om Fur Bryghus her

Få mere inspiration til oplevelser på Fur her.

_

Bidrag til naturperle Fur
Cafe På Herrens Mark
Cafeen ligger midt på øen med en fantastisk udsigt over Fur og Limfjorden. Der er åben have med orangeri, lille butik, legeplads samt Museum for mænd! www.paaherrensmark.com
Cafe På Herrens Mark
Cafeen ligger midt på øen med en fantastisk udsigt over Fur og Limfjorden. Der er åben have med orangeri, lille butik, legeplads samt Museum for mænd! www.paaherrensmark.com
Fur Strand Hotel
Ved kanten af Limfjorden ligger Fur Strand Hotel. Hotellet danner rammer for ferieoplevelser direkte til fjorden på en af Danmarks smukkeste øer. Med plads til i alt 18 overnattende gæster er hotellet den perfekte base for Limfjord oplevelser sammenkomster og ferie oplevelser. www.furstrandhotel.dk