feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Skibakken i Hedeland
55.62333 / 12.17246

P-pladsen i klitten ved havnen Hejren
55.59435 / 12.35940

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Hedeland og Køge Bugt Strandpark - Oplevelser_ _

Strandpark med syv kilometer kystlinje, klitter med hjælmeklokker fra Vestkysten og spændende havne. Køge Bugt Strandpark har det hele inklusiv kunstmuseet Arken. I Hedeland kan man fiske eller gå på opdagelse efter stødtænder fra mammutter i de gamle grusgrave.

Køge Bugt Strandpark

Fra nord mod syd ligger Brøndby Strand, Vallensbæk Strand, Ishøj Strand og Hundige Strand.

Stranden er perfekt til afslapning og svømmeture. Men der er også rig mulighed for at fiske eller tage en cykeltur på stierne hele vejen langs strandparken.

Fem steder langs stranden er der livreddere i højsæsonen. Der er brusere ved stranden i Brøndby og Ishøj. Strandparken ejer fire kiosker, der ligger ved Lynghuse, Skovhuse, Tanghuse og Gyvelhuse. Ved kioskerne er der opstillet borde og bænke, og der er mulighed for at grille.

Der findes 11 toiletbygninger i strandparken, og de er placeret, så der højst er 300 meter til det nærmeste toilet, hvis man opholder sig på stranden.

 

Her kan man læse mere om Køge Bugt Strandpark:

www.strandparken-kbh.dk

_

Oversigt over de fire havne i Køge Bugt Strandpark

Havnene byder på mange attraktioner med tilknytning til vand. Her er sejlklubber, roklubber, og dykkerklubber. Der er også restauranter i flere af havnene.

Vallensbæk havn:

www.vhkb.dk

Brøndby havn:

www.brondbyhavn.dk

Ishøj havn:

www.ishoj-havn.dk

Hundige havn:

www.hundige-havn.dk

_

Arken

Arken Museum for Moderne Kunst ligger ved Ishøj Strand, og et besøg her kan fint kombineres med en lang gåtur ved stranden. Arken har fået sit navn, fordi bygningen har form som et skib. Museet har skiftende udstillinger og tilbyder også aktiviteter for børnefamilier. Det er bestemt et besøg værd.

Læs mere her:

www.arken.dk

_

Hedeland

Der findes flere klubber og aktiviteter i Hedelands mange anlæg. Skibakke, kælkebakke, ridebaner, golfbane, fiskesøer og sejlads er blot nogle af mulighederne. Her er også veterantogbane, minijernbane, knallertbane, motocrosscenter og gokartbane. I området findes også kolonihaver og spejderhytter.

Hvis man ønsker at bruge klubfaciliteter, kræver det normalt medlemskab af den pågældende klub, men nogle faciliteter er åbne for ikke-medlemmer mod betaling.

Der er omkring 100 kilometer gangstier, cykelstier og naturstier i området ved Hedeland. I området er der opstillet borde og bænke. Ved Lergraven og Vinterterrasserne er der anlagt grillpladser og læ-huse.

_

Stå på ski i Hedeland

Roskilde skiklub har en skibakke i Hedeland. Den er også god til kælken.

Læs mere her:

www.roskildeskiklub.dk

_

Hedeland fiskesø

Mod betaling er det muligt at fiske i Hedelands fiskesø.

_

Vestegnens Naturdag

Hvert år arrangerer syv kommuner i fællesskab Naturdagen i Hedeland

Man kan for eksempel prøve at svæve i svævebane og kravle gennem en forhindringsbane.

 

Læs mere om Hedeland her:

www.hedeland.dk

 

Informationskontor om Hedeland

Det offentligt ejede selskab I/S Hedeland står for driften af Hedeland og har et informationskontor:

Maglehøjgårdsvej 6A

2640 Hedehusene

Tlf. 4613 6318

hedeland@hedeland.dk

_

Bidrag til naturperle Hedeland og Køge Bugt Strandpark