feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde
Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Hindsholm - Oplevelser_ _

Hindsholm er omgivet af fem farvande. På halvøen finder man stejle kystskrænter, et fuglereservat, flotte udsigtspunkter og bakker. Mange af fynbomalerne holdt til i området. Kunstmaleren Johannes Larsen fandt flere af sine motiver på Fyns Hoved.

Johannes Larsens atelier og Kaffehus

Et besøg på Johannes Larsen Museet i Kerteminde er et must, når man er på Hindsholm.

Den store gamle villa fra 1901 ligger med havudsigt, og haven er en dejlig grøn oase.

I dag er huset indrettet som museum. Her udstilles billeder af Johannes Larsen, men villaen er en udstilling i sig selv i kraft af de smukke malerier på vægge og i lofter af fugle og natur. Der er adgang til Både Johannes' og Alheds atelierer i villaen.

Her er også et fint kaffehus i haven. Her kan man drikke en kop kaffe og spise lettere retter med udsigt ud over bugten. Kaffehuset var tidligere stedets vaskehus, og det er nu dekoreret af den virtuose fugletegner Jens Gregersen.

Der ligger en gammel mølle ved museet. Svanemøllen er nu indrettet til madpakkehus, hvor gæster på museet er velkomne til at nyde deres medbragte mad. Johannes malede mange billeder af møllen. Den fungerer stadig og sættets i gang ved særlige lejligheder. Publikum har adgang til møllen.

 

Link til Johannes Larsen Museets hjemmeside:

www.johanneslarsenmuseet.dk

_

Stenhuggerens kiler

På Hindsholm Egnsmuseum i Martofte kan man få et overblik over den smukke halvøs historie, kultur og natur. Museet er resultatet af én mands livslange indsats for at indsamle og bevare historien om sin hjemegn. Charles Nielsen var landarbejder, og hans samling afspejler livet og miljøet på landet.

De mange redskaber på museet vidner om det hårde manuelle arbejde på landet. Her kan man se stenhuggerens kiler, tækkemandens nåle og smedens tænger. Der er også en oldsagssamling, der overvejende stammer fra jorderne på godset Scheelenborg, hvor Charles Nielsen var tjenestekarl i 1950´erne. Charles har indsamlet og udstoppet mere end 400 dyr – fugle, pattedyr, fisk og krebsdyr.

Hindsholm Egnsmuseum
Fynshovedvej 486
390 Martofte
www.visitkerteminde.dk

_

Fjord & Bælt

Et besøg på 'Fjord og Bælt' i Kerteminde er en god oplevelse for hele familien. Her er akvarier, sæler og delfiner. Man kan også arrangere båd- og snorkelture herfra.

www.fjord-baelt.dk

Der findes et spirende miljø af jazzmusik på Fyn. Det er oplagt at kombinere et besøg på Hindsholm med en hyggelig jazzaften på Bjørnegården.

www.bjoernegaarden.dk

_