feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde
Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

København - Oplevelser_ _

København er meget andet end tæt bebyggelse og brosten. Byen har mange grønne åndehuller, og man kan blive ved med at finde nye muligheder for naturoplevelser. Kastellet er et stjerneformet grønt voldanlæg. Amager Fælled er et 2000 hektar stort naturområde i storbyen.

Naturcenter Vestamager

På Naturcenter Vestamager er der naturekspeditioner, udstillinger om naturen og dyrelivet på Vestamager, balancesti, land art som insektskov og meget mere. Der er også en bålplads i området, og man kan købe brænde, så man kan lave mad over bål. I ferier arrangeres særlige oplevelser for børn. Der er offentlige toiletter, også handicaptoilet, og vandposter på området.

I Friluftshuset kan man bl.a. leje cykler, ladcykler med plads til 3-4 børn, rulleskøjter og andet friluftsudstyr.

Det er også her man i efterårsferien kan møde 'pindsvinemor' og se et levende pindsvin.

Se aktuelle begivenheder i Naturcenter Vestamager på:

www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Undervisning/Naturskoler/Hovedstaden/Naturcenter_Vestamager/

Naturcenter Vestamager
Granatvej 3-13
2770 Kastrup

I området er det også muligt at prøve ponyridning og at blive trukket på en pony: www.frederiksens-isheste.dk

_

Hveder på Kastellet

Det er en tradition, at Københavnerne går tur på volden Store Bededagsaften – altså aftenen inden Store Bededag. Under aftenturen kan man inspicere træernes knopper eller nyudsprungne blade. Derefter er der udskænkning af te og varme hveder. I skumringstimen mellem klokken 20 og 21 spiller 8. Regiments Musikkorps. Musikerne er alle iført militære uniformer fra omkring 1880.


Andre oplevelser ved Kastellet:

I 2004 fyldte Kastellet 340 år. Kastellets fødselsdag markeres hvert år med et åbent hus-arrangement på den sidste søndag i oktober. På denne dag kan møllen også beses i funktion.

_

Festival og kirsebærtræer

I Japan tager de hvert år på skovtur, når kirsebærtræerne blomstrer, og den tradition kan man nu opleve i København. Der er plantet 200 japanske kirsebærtræer ved Langelinie Park. De står langs Kastellet og i en cirkel på en stor græsplæne lige ved Langelinie. Det er et farvestrålende syn, når træerne blomster i hvide og lyserøde farver.

Hvert år når de japanske kirsebærtræer blomster ved Langelinie Park, afholdes der en Japansk Festival; Sakura Festivalen. Der er gratis adgang til festivalen, hvor man kan smage japansk mad og købe skåle til te-ceremoni, kimonoer mv. Der er boder, hvor man kan prøve kalligrafi, washi (japansk papir) og kirie (japansk papirklip). På en scene vil der være opvisning af japansk kampsport og kimonoshow.

Copenhagen Sakura Festival, Langelinie Park afholdes i en forårsweekend, når kirsebærtræerne blomstrer.

www.sakurafestival.dk

_

Frihedsmuseet

På Esplanaden ligger Frihedsmuseet, der er en udstilling om den danske modstandskamp mod den tyske besættelse i 1940-1945. Museet er pt lukket på grund af brand, men genåbner i 2018.

www.natmus.dk

_

Naturlegepladsen Himmelhøj

En af de mest spændende naturlegepladser i Danmark ligger på Vestamager. Det er kunstneren Alfion Bonanno, der står bag opbygningen af den specielle legeplads. Bonanno har brugt naturmaterialerne fra området som inspiration. Området består af fire baser, der hver præsenterer en landskabstype eller en oplevelsesmulighed.

Arken ligger som et stort strandet skib på det flade land. Skibet er 50 meter langt og indeholder overdækkede læsteder, labyrinter, teaterscener og bålsteder. Insektskoven er opbygget af store afsvedne træstammer. Idéen er, at når man går her, skal man få en fornemmelse af, hvordan det er at være et lille insekt mellem store græsstrå. Rævehulen er bygget inde i det naturlige ellekrat. I dette område kan man bygge sin egen hule eller gå på opdagelse i labyrinten af krat. Ildstedet er en bålplads, der ligger inde mellem en stor cirkel af trærødder. Her kan man tilberede sin mad over bål.

I kommer til Himmelhøj ved at tage metroen til Vestamager Station. Herfra er der 5 minutters gang til legepladsen.

_

Bidrag til naturperle København
http://www.SUPsurfpolo.dk
SUPsurfpolo er den nyeste vandsport som dyrkes tæt på Amager strandpark. Sporten er genial til en polterabend eller et firma event. SUPsurfpolo er en sport som er opfundet af www.SUPsurf.dk sporten kan dyrkes af alle og man bliver hurtigt bidt af at skulle holde balancen og score mål. Se mere på sitet
http://www.SUPsurfpolo.dk
SUPsurfpolo er den nyeste vandsport som dyrkes tæt på Amager strandpark. Sporten er genial til en polterabend eller et firma event. SUPsurfpolo er en sport som er opfundet af www.SUPsurf.dk sporten kan dyrkes af alle og man bliver hurtigt bidt af at skulle holde balancen og score mål. Se mere på sitet
København gemmer på meget natur - Man skal bare opsøge den
Der er selvfølgelig de forskellige parker rundt omkring i byen, f.eks. Valbyparken hvor der er fine vandhuller som man kan fiske efter smådyr i. Der er alt fra vandkalve til haletudser og der er mange af dem. Ofte når man snakker om naturoplevelser i København, så skal man en tur ned under vandoverfladen. Det er også muligt at fange krabber i havnen hvis man finder de rigtige steder. Hvis du har brug for mere info kan du gratis spørge en naturvejleder til råds om aktiviteter man kan lave i naturen med børn i København. https://www.natur-butikken.dk/spoerg-naturvejlederen/