feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Klosterheden
56.48630 / 8.35912

Bovbjerg Fyr
56.51324 / 8.12026

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Klosterheden og Bovbjerg - Oplevelser_ _

Fra Bovbjerg er der den smukkeste havudsigt, og ved denne klint kan man, som det eneste sted i Danmark, se et tværsnit af den sidste istid. Hold en kaffepause i det rødkalkede Bovbjerg Fyr. På Klosterheden kan man kigge efter bævere eller gå en lang tur i nåletræsplantagen.

Bovbjerg Fyr

Bovbjerg Fyr er et rødkalket 26 meter højt fyrtårn, der står på Bovbjergs højeste punkt. Lyset i toppen styres i dag automatisk. Fyrmesterens stue er omdannet til café, og her er også butik og udstilling.

Mellem fyret og kystskrænten ligger oldtidshøjen Hesthøj. I kanten af højen står en obelisk, der er rejst som minde efter kong Frederik 6.’s besøg på stedet i 1826 og 1830.

Nordvest for fyrtårnet står Erik Heides skulpturgruppe Hyrden, der blev opstillet 2008.

_

Gå på opdagelse efter bævere

Tag ud i Klosterheden ved solopgang eller solnedgang og spejd efter bævere.

Den bedste chance for at se bævere er ved Møllesøen. Ved Møllesøens nordøstlige hjørne er der en skrænt, hvor man kan sidde så højt, at man har et flot overblik over hele den nordlige del af søen. De bedste chancer er lige ved solnedgang og ved solopgang. Bæverne er meget lette at skræmme, så gå ikke for tæt på vandet.

_

Skovlegeplads i Klosterheden

Der er anlagt en udfordrende skovlegeplads ved Ringkøbingvej nord for Staldhøjevej. Redskaberne er fremstillet af træstammer bearbejdet med motorsav.

_

Minimuseet på Bovbjerg

Minimuseet på Bovbjerg ligger ved parkeringspladsen i Ferring by. Museet giver et indblik i områdets geologi og kulturhistorie.

_