feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Dyrehave Skov ved Hillerød
55.91972 / 12.38101

Esrum Sø
55.99746 / 12.34347

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Kongernes Nordsjælland - Oplevelser_ _

Det vrimler med slotte i Kongernes Nordsjælland. De kongelig elskede at tilbringe deres fritid i Gribskov og ved Esrum sø. I dag kan alle nyde de smukke omgivelser, der er på vej til at blive nationalpark. Man kan sejle i kano, fiske eller svømme i Esrum Sø. Gribskov har mange afmærkede ruter til søndagsturen. Vis børnene stenen med den mystiske spiral.

Slot og svømmetur

Esrum Sø ligger ved Fredensborg Slot. Og det er oplagt at gå en tur forbi slottet og derefter gå en tur langs søen. Søen er så ren, at man kan bade i den. Og selv om der kommer mange turister til slottet, kan man sagtens finde rolige steder ved søen.

Kongernes Nordsjælland vrimler i det hele taget med slotte. På Kronborg og Frederiksborg Slot er der adgang for offentligheden. Det er en oplevelse at gå rundt på slottet og fornemme fortidens stolte og stilfulde atmosfære.

_

Sejl i jeres egen sø

På Esrum Sø er sejlads tilladt. Man må sejle med kajak, kano, robåd, sejlbåd og windsurfe.

Joller og sejlbåde må højst være 7 meter lange og 2,5 meter brede.

_

Fang fisk

Det er tilladt at fiske i Esrum Sø, hvis man har fisketegn, og overholder reglerne for fangsttider.

I søen er der en god bestand af søørred, ål, gedde, aborre og brasen.

_

Lej kano eller kajak

I sommerhalvåret kan man leje kanoer og kajakker ved ishuset i Sørup.

Udlejningen træffes på telf. 2010 0263 hver dag fra kl. 09.00 til kl. 19.00.

Se mere på Kanoudlejningen Esrum Sø

_

Et kloster med masser af aktiviteter

Nord for Esrum Sø ligger Esrum Kloster & Møllegaard. Klosteret, som blev grundlagt af cisterciensere i 1151, har siden reformationen, hvor størstedelen blev revet ned, både været kongeligt jagtslot, børnehjem og privatbolig.

I dag er både Klosteret og Møllegården åbne for publikum. Her er mange aktiviteter og udstillinger for både børn og voksne. I sommerperioden og i skoleferierne er der særarrangementer med historiske aktiviteter, ture i naturen og i klosterhaven, folkekøkken, café og meget mere.

Esrum Kloster og Møllegård har sammen med Kronborg og Frederiksborg Slot en særlig klub for bedsteforældre og børnebørn med temadage om nordsjællandske konger og masser af spændende aktiviteter.

Læs mere om Esrum Kloster & Møllegård

_

Tag toget til Gribskov

Lokalbanen, som kører mellem Helsingør, Gilleleje, Hillerød og Fredensborg, kører gennem Gribskov. Ved Grib Søens nordvestlige hjørne er der et trinbrædt, hvor man kan stå af og på toget. På den måde kan man kombinere en smuk togtur med en vandretur i skoven.

_