feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde
Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Nakskov Fjord - Oplevelser_ _

En hjerteformet sandtange, fire meter høje diger og billedskønne øer. Alt dette kan du se, hvis du sejler en tur med Postbåden i Nakskov Fjord. Det er fjorden med det højeste antal øer i Danmark. Går du i land, kan du opleve en gammel plads for sildemarkeder og se strandtudser.

Sejl med Postbåden til Albuen

På den smalle tange, Albuen, findes gamle fiskerhuse, lodshus, fyrtårn, skole og kystudkig, der vidner om, at der før i tiden var et helt lille samfund herude bestående af fiskere, lodser, udkigsmænd og fyrpassere og deres familier.

Derfor var der også en lille skole - faktisk kun på 27 m2 - med en lærerinde, som skulle undervise børnene på stedet. Skolen bliver nu renoveret og genåbner i sommeren 2013 som et lille traktørsted.

For at komme ud på Albuen kan man gå ad den smalle tange, der er 6 km til fyret, eller man kan tage Postbåden fra Nakskov havn. Postbåden sejler ud til øerne i Nakskov fjord med post og varer til øboerne. Turen er aldrig helt den samme, men båden kommer altid frem til Albuen, hvor der er ca. en times pause. Her kan man spise sin medbragte mad, få sig en dukkert eller gå en tur i den helt særegne natur der findes derude.

På nogle af turene fungerer skipper som guide.

Man kan få sin cykel med for 50 kr., og så blive sat af i Langø og cykle tilbage af den fantastisk smukke cykelsti langs fjorden. Man kan også blive sat af på Enehøje og blive taget med på tilbagevejen.

Se hvad du ellers kan opleve her: www.nakskovfjord.dk/

_

Oplev området på cykel

På sydsiden af Nakskov Fjord kan man cykle og gå hele vejen langs diget mellem Nakskov og Langø. På ruten er der skøn udsigt over bugten med Smedeholm og de to Vejløskove.

Der er også en ny international cykelrute, Munkevejen, som går langs Nakskov Fjord og videre mod Roskilde. På ruten er der en fantastisk udsigt over fjorden og småøerne.

Se mere om Munkevejen i afsnittet om 'Friluftsliv'.

_