feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Hestebjerggård ved Lejre
55.61561 / 11.96894

Parkeringspladsen i den sydlige udkant af Boserup skov
55.65537 / 12.03264

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Roskilde Fjord - Oplevelser_ _

Området omkring Roskilde-Lejre er et gammelt og rigt kulturområde, som nu også er blevet nationalpark. Her er masser at se og opleve af både kultur, natur og aktiviteter for børn. Man kan sejle i vikingskib, bo som i jernalderen i Sagnlandet Lejre eller gå på opdagelse blandt de mange fortidsminder. Området er også oplagt at udforske til fods, på cykel eller i kajak.

Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Museet giver et autentisk billede af vikingernes liv på Roskilde Fjord. Man kan se fem vikingeskibe som er originale fra 1000-tallet, de er udgravet i Roskilde Fjord. Eller man kan opleve museets eget bådeværft. I museets havn finder man en stor samling af vikingeskibe og andre nordiske både.

I sommerperioden kan man komme ud at sejle i museets håndbyggede rekonstruktioner af vikingeskibene. Alle passagerer deltager aktivt i at ro, sætte sejl og løse de andre opgaver, der er ombord på et sejlskib.

_

Sagnlandet Lejre

I 1964 åbnede et forsknings- og formidlingscenter ved Lejre. Dengang hed det Historisk-arkæologisk Forsøgscenter. I dag hedder det Sagnlandet Lejre, og det er en populær turistattraktion. Sagnlandet er baseret på gæsternes aktive deltagelse. Danmarks historiske fortid beskrives hele vejen fra jægerstenalderen op til landbotiden.

I Sagnlandet findes en jernalderlandsby ved navn 'Lethra', som består af fire jernaldergårde. Sagnlandet rummer også en rekonstrueret boplads kaldet 'Athra' fra Ertebølletiden og landbohuse fra 1800-tallet. I væveværkstedet, pottemageriet og smedjen bliver der lavet kopier af håndværk.

De husdyr, der er i Sagnlandet, ligner husdyr fra jernalderen. De er fremavlet, så de er mindre end husdyrene, vi kender i dag.

I sommerperioden har man mulighed for at bo i jernalderlandsbyen, i landbohusene og på stenalderbopladsen, og på den måde være med til at genoplive historien.

_

Ledreborg Slot

Nyd den 7 km lange allé med lindetræer og gå en tur i parken med terrassehaven. Om sommeren er det muligt at komme ind og se dele af slottet.

Ledreborg Slot var hovedgården i området ved Lejre i Barokkens tid. ’Ledre’ er en ældre form af ordet Lejre. Slottet er bygget af Lensgreve Johan Ludvig Holstein-Ledreborg og har været Holstein-Ledreborg familiens bolig i over 250 år. I hovedbygningen er de oprindelige møbler og malerier udstillet. Ledreborg Slot er et eksempel på det 18. århundredes indretnings-, bygnings- og landskabsarkitektur.  I dag er Ledreborg især kendt for de store slotskoncerter, som Danmarks Radio og underholdningsorkesteret arrangerer hvert år.

Kontakt godskontoret for åbningstider på slottet: 46 48 00 38

_

Aktiviteter ved Kattinge Værk

Kattinge Værk er i dag Københavns Kommunes Natur- og aktivitetscenter. De tilbyder kurser, naturværksted og kolonier. Der er også en grejbank, hvor man kan låne udstyr til friluftsliv i området. Aktivitetscentret tilbyder for eksempel kurser i kanosejlads, havkajak og klippeklatring.

Her kan du læse mere: www.kattingevaerk.dk

På siden kan du finde et kort og en beskrivelse over primitive overnatningsmuligheder langs Roskilde Fjord.

I sommeren 2011 etableres der et minimuseum ved Kattinge Slusehus og Nebbe Slotsbanke.

_

Se på troldænder fra fugletårn

Pak rygsækken med en lækker madpakke og husk endelig kikkerten, inden hele familien tager på en gåtur i området ved Store Ketting Sø. På østsiden af søen er der et fint fugletårn med udsigt over fjorden.

_