feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Lønborg Kirke
55.90547 / 8.44326

Pumpestation Nord
55.91915 / 8.40741

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Skjern Å - Oplevelser_ _

Høj himmel, vidstrakte enge og vandreture. Der er udgravet 43 kilometer åløb ved Skjern Enge og Skjern Å, og gennem tiden er tre millioner kubikmeter jord flyttet frem og tilbage. Først afvandede man området, og senere førte man så åen tilbage til det naturlige snoede forløb. I dag er området Danmarks eneste floddelta, og det byder på et hav af friluftsindtryk.

Prøv lykken med fiskestangen

Det er muligt at fiske i Skjern Å. Foruden laks findes der en lang række andre fisk, hvor havørreden er specielt interessant for mange lystfiskere. Det kræver ikke meget dyrt grej at fiske laks, men man skal sørge for, at det er solide grejer, da en laks på bare 4 kg kan være en meget voldsom oplevelse.

Sørg også for at have et solidt fangstnet med – det er for ærgerligt at miste en fisk, fordi man ikke kan få den på land. Der er kvoter for, hvor mange laks, der må tages med hjem. Spørg det sted, hvor I køber fiskekort.

Hvis man har lyst til at fiske i Skjern Å, skal man købe et dagkort og et statsligt fisketegn.

Se mere på http disse links:

www.skjernaasam.dk

www.sportsfiskeren.dk

http://www.fisketegn.dk

_

Oplev naturen på nært hold

Man skal tage en kikkert med, når man er i Skjern Enge. Forår, sommer og efterår er der et mylder af liv i de mange lavvandede søer, render og vandløb, som findes i hele området.

Tag et par gode travestøvler på, måske endda vaders, da fugletårnene kan stå i vand, og indstil falkeblikket på fuglekiggeri. Ved Skjern Å kommer der nye fugle hele dagen. Flere steder er der fugletårne eller fugleskjul. Søg ”Fugletårn” på:

www.skjernaa.info.

_

Kanosejlads på Skjern Å

I en kano, der langsomt driver med strømmen, kommer man meget tæt på naturen. Når først man har lært at styre det i begyndelsen lidt udstyrlige fartøj, er det en fornøjelse at lade sig transportere stille og roligt ned ad åen. Det er også muligt på Skjern Å fra Vesterlund til Skjern.

_

Lev som i jernalderen

Tænk dig at skulle leve en hel uge uden mobiltelefon, radio, tv for ikke at tale om internettet... Hver sommer vælger moderne familier at leve en uge på samme måde, som familierne gjorde det for 2000 år siden.

I området ved Dejbjerg, har Ringkøbing-Skjern Museum en spændende jernalderlandsby og også flere museumsafdelinger blandt andet Bundsbæk Mølle.

Dejbjerg Jernalder har flere spændende udstillingsbygninger. Jernalderlandsbyen bliver i sommerferien levendegjort af familier gennem håndværk og aktiviteter. Her kan man sommeren igennem få lov at prøve kræfter med bueskydning eller træarbejde.

Udstillingsbygningerne er Danmarks første økologiske museumsbyggeri. De indeholder blandt andet en rekonstruktion af Dejbjergvognen. En vogn der blev fundet i området for snart 100 år siden. Den er ca. 2000 år gammel og blev sandsynligvis brugt som ceremonivogn.

_

Bundsbæk Mølle

Lidt nord for Skjern Å kan du opleve en vandmølle, der stadig fungerer som i gamle dage. Faktisk er Bundsbæk Mølle den eneste fungerende vandmølle på Vestkysten fra Varde til Struer.

Møllen er desuden en del af Ringkøbing-Skjern Museum, og har udstillinger, levende dyr og en hyggelig kaffestue, hvor du kan opleve det gamle mølle-miljø og smage det hjemmelavede brød.

Find mere information her.

_

Historisk dyrskue

I juni måned afholdes historisk dyrskue på Gåsemandens Gård. Det er en særlig begivenhed, da alle dyrene er historiske danske husdyrracer, og der er mulighed for at opleve mange gamle landbotraditioner. Der bliver blandt andet slået med le, spillet spillemandsmusik og der er mange gode aktiviteter for børnene.

Find mere information om arrangementet her.

_