feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Højerup Kirke
55.27934 / 12.44384

Stevns Fortet
55.26585 / 12.40902

Se flere naturperler
Natur perlerne
Nyheder / Info

Stevns Klint - Oplevelser_ _

Verdensberømt fiskeler, kalkbrud med salamandre og byggesten med søpindsvin. Området ved Stevns Klint byder på mange overraskelser. Den 18 kilometer lange klint indbyder til en gåtur. Undervejs kommer man forbi fossiler i klippevæggen, svalereder og gamle kalkbrud.

Kirken uden kor

Højerup gamle kirke ligger smukt helt ude på kanten af Stevns Klint ved Højerup.

Sagnet fortæller, at kirken hopper et hanefjed ind i landet hver julenat. Men det har ikke været nok til at redde den. Da kirken blev bygget for mere end 700 år siden, var der flere hundrede meter mellem kirken og kanten af klinten. Men havet har langsomt gnavet af klinten, og i 1928 havde havet gnavet sig så tæt på kirken, at kirkens kor faldt i havet. Også dele af kirkegården faldt i havet. I dag er kirken sikret med jernstivere, betonvæg og bølgebrydere.

En gang om året – den 2. tirsdag i august – afholdes der en meget populær sang- og musikaften i kirken.

I 1913 byggede man Højerup kirke lidt længere inde på land.


_

Stevns Museum

På Stevns Museum kan man se en udstilling om områdets geologi og historie. Her findes en del ting fra gamle dage blandt andet et svævefly og save fra dengang, man savede stykker af klinten.

Der er en naturlegeplads ved Højerup tæt ved Stevns Museum.

_

Gangene under Stevnsfort

18 meter under Stevns Klint er der sprængt og udhugget mere end 1,6 kilometer gange og rum. Under Den Kolde Krig fungerede de underjordiske gange som operationsrum, indkvartering og som tekniske installationer. Hvis der skulle udbryde krig, kunne en besætning på 168 mand bo her under Stevnsfort i tre måneder uden forsyninger udefra.

I Danmark havde vi flere aktive forsvarsværker under Den Kolde Krig. Stevnsfort blev bygget i årene 1952-54, og det militære hovedkvarter under Stevns Klint var indtil for få år siden tophemmeligt. Nu er Stevnsfort indrettet som museum, og det er muligt at få en guidet rundvisning i det underjordiske fæstningsværk.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort ligger på Korsnæbsvej 60, 4673 Rødvig.

Du kan se museets hjemmeside her.

_

Flagbanken og Stevns Naturcenter

Flagbanken ligger 40 meter over havet, og byder på nogle smukke udsigter. Om efteråret er det et af Danmarks bedste steder at opleve fugletrækket. Her findes fugletårn, borde og bænke samt shelter. Stevns Naturcenter har en udstilling om områdets geologi og fossiler fundet i området.

_

Aftentur og udsigt ved Stevns Fyr

Stevns Fyr ligger i smukke omgivelser med havet i baggrunden, og en aftentur til fyret er bestemt en oplevelse.

Om dagen er fyret åbent, så man kan komme op og nyde udsigten. Den gamle fyrpasserbolig er indrettet med skiftende udstillinger om naturen og kulturen langs Stevns Klint. Man kan også se kystudkigshytten ved klintekanten, hvor sejladsen i Øresund blev overvåget.

Tag madpakke med og spis den med udsigt over vandet ved de opstillede borde og bænke i området.

Fyret og udstillingen er åben:
Alle hverdage 11 - 15
Lørdag og søndag 12 - 15

_

Shelter i kalkbrud

I det sydvestlige hjørne af Boesdal Kalkbrud har Stevns Kommune opsat to shelters med bålplads og muldtoilet. Det er gratis at overnatte i sheltrene, og det er også tilladt at slå telt op ved pladsen. Man skal selv medbringe brænde.

_