feedback
Tystrup-Bavelse Søerne Sydfyn Stevns klint Skjern å Skagens_odde Roskilde_fjord Randbøl hede Odsherred_buerne Nordøstfalster Nationalpark_vadehavet Nationalpark_thy Nationalpark_mols Nakskov_fjord Møns klint Lillebælt Læsø Kongernes_nordsjaeland København Klosterheden_bovbjerg Karrebaek_fjord Hindsholm Himmerland Hedeland Køge bugt Hærvejen_dollerup_bakker Haderslev_tunneldal Fur Flensborg fjord Det sydfynske øhav Det Danske Søhøjland Bornholm
Bornholm Kongernes Nordsjælland København Hedeland og Køge Bugt Strandpark Roskilde Fjord Stevns Klint Møns Klint Nordøstfalster Nakskov Fjord Karrebæk Fjord Tystrup-Bavelse Søerne Odsherredbuerne og Lammefjord Det Sydfynske Øhav Sydfyn Hindsholm Lillebælt Flensborg Fjord Haderslev Tunneldal Nationalpark Vadehavet Randbøl Hede Skjern Å Nationalpark Mols Bjerge Det Danske Søhøjland Hærvejen og Dollerup Bakker Klosterheden Himmerland Fur Nationalpark Thy Læsø Skagens Odde

Nyhedsbrev fra Danmarksrejsen.dk _

Hugormen solbader, tranerne danser, fuglene synger... Der er ingen tvivl, foråret er på vej. Ta' med ud med en guide og mærk foråret - turene er spændende, og de fleste er gratis!

Se turene ud i foråret her og på Danmarksrejsen.dk

Tranedans - nu i Danmark

Efter 100 års fravær yngler Europas højeste fugl, tranen, i Danmark igen. I marts danser og trompeterer den som led i parringsritualet, og den lyder som et fortidsdyr! Ved Vadehavet kan du se og høre tranerne i selskab med en guide, men du kan også møde dem i Thy og på Bornholm.

Se mere om traneturen d. 24. marts her...

Mød en kold hugorm

Hanhugorme og de første skovfirben er nu kommet af dvale, men de er stadig kolde efter deres vinterhi, så de kun kan bevæge sig langsomt af sted. Ta’ med ud og hør mere om Danmarks eneste giftslange og se dem orme sig af sted.   

Se mere om turen d. 24. marts her

Nak og æd - en østers!

Ved Vadehavet kan du komme med ud og samle østers på de store østersbanker. Det er en spektakulær tur, og anstrengelserne belønnes rigeligt med helt friske østers. Her er fangsten næsten sikker, selv for dig uden det helt store dræberinstinkt.

Se mere om turen d. 30. marts her...

Aktiviteter i Påsken

Ovenpå påskefrokosten kan det være rart at få rørt sig lidt, og der er mange tilbud for både store og små om at komme ud i naturen i påsken.

Vildmosecenteret i Himmerland har ture med guide ud i mosen, hvor du kan møde vildsvin og kongeørn, smage kryddersnapse på mosens urter eller høre om padder og krybdyr. Børnene kan også møde trolden Vilma og masser af små gule påskekyllinger.

På oplevelsescenter NaturBornholm kan du lave påske-æggemadder af sten og spille petanque - med sten.

Og hvis du gerne vil se, hvordan en blæksprutte ser ud indvendig, kan du tage til Vadehavscenteret og være med til at dissekere dyret med de mange arme. Du kan også prøve at slibe rav.

Se ture i påsken her

Vildmarken kalder - i Thy

I Thys vildmark, nationalparken, kan du udover det storslåede landskab være heldig at se traner, gæs, rådyr og krondyr. Sidst i marts danser tranerne, og dem kan man se fra fugletårne i området. På turen mellem Lodbjerg og Lyngby fortæller en naturvejleder også om heden og hvordan den plejes. Det er gratis at deltage, så kom bare af sted.

Se mere om turen d. 31. marts her

Få dine tips på Danmarksrejsen.dk

Kender du selv til spændende og sjove arrangementer, som finder sted i en af Danmarksrejsens 30 naturperler?

Så send os en mail og få begivenheden med i næste nyhedsbrev. Vi fortæller gerne om alt det, der sker derude i naturen.

Send en mail til redaktøren på: liu@condidact.dk